Подела плена у Бечеју сасвим реалан исход

Финиш прволигашке А сезоне је протекао у знаку младића са Тисе, коју су у три последње утакмице освојили седам бодова и оверили „коту 8“, која обезбеђује опстанак.
В. Јанков /Један од напада Бечејаца
Фото: В. Јанков /Један од напада Бечејаца

Можда су све могли да окончају и победоносним хет–триком, али када се има у виду читава утакмица и резултатска клацкалица, подела плена у окршају са „ајкулама са Таша“ је реалан исход.

Иако су Београђани повели са 3:0 и Бечејци тек у последњој секунди прве четвртине голом Бошковића успели да се упишу у стрелце, на полувремену је био 5:4 за домаћу екипу. Пре последњег периода игре било је 6:6, а у последњој се водила жестока и неизвесна борба до последњег звука сирене. Могли су гости 25 секунди пре краја до целог плена, али је шут Кесића одбранио Мурашов, а у последњој секунди шут Бошковића одбранио је Узелац.

– Како смо и предпоставили, изузетно тешка утакмица. Иако је био последњи окршај у сезони, оба ривала су желела да потврде квалитет. Нисмо добро отворли игру (0:3), али смо у другој четвртини све вратили. Било је грешака, али на бореност немам примедби. Зацртани циљ смо остварили освајањем осмог места и сада се окрећемо такмичењима млађих категорија, пошто је ова екипа састављена, углавном, од шеснаестогодишњака и седамнасетогодишњака. До краја маја треба да се заврше квалификациона такмичења на нивоу Војводине, а у јуну су на програму финални турнири првенства Србије. Очекујем да се боримо за медаље. Истовремено, размишљамо и о новој сезони. Било би добро да ангажујемо пар квалитетних играча, како би избегли борбу за опстанак, рапортирао нам је после утакмице са Београђанима тренер Бечејаца Дејан Јовановић.

На крају додајмо да би Бечејци и с поразом избегли бараж, јер је Ваљево победило Расину у Крушевцу са 22:8.

БечејБеоград 8:8 (1:3, 4:1, 1:2, 2:2)

БЕЧЕЈ: Пливалиште затвореног базена ОСЦ „Ђорђе Предин Баџа“. Гледалаца: 100. Судије: Иван Савељић (Суботица) и Вукашин Нишавић (Нови Сад). Играч више: Бечеј 8(2), Београд 4(2). Петерци: Бечеј 1(1), Београд 1(1).

БЕЧЕЈ: Мурашов (8 одбраа), У. Ковачев, Бркљач 1, Трапара 2 (1), Попов, Пантић, Купрешак 1, Велимиров, Ф. Ковачев, Бошковић 3, Сиротановић, Шавченко 1, Ркман, Ићитовић.

БЕОГРАД: Узалец (10. одбрана), Бероња 2, Миличевић 1, Жутић, М. Шуберић 1, Мартиновић, Кесић 1, Ј. Шуберић 2 (1), Фуштић, Шећеровић 1, Ђујић, Вуксановић, Мутавџић, Стјепановић.

Тексти фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести