Поводом 85 година рада ВК Војводина доделио признања заслужнима за развој ватерпола и клуба

Због пандемије коронавируса ове године ВК Војводина није могла да одржи свечаност поводом 85 година рада.
Jubilarci 01_FBakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

У новонасталим околностима поводом јубилеја, а у складу са донетим мерама због епидемије, клуб је доделио признања свима који су дали посебан допринос развоју ватерполо спорта и ВК Војводина у досадашњем раду. Међу заслужнима нашле су се и медијске куће, па и наш “Дневник”, те новинари Кристина Бугарски и Гордана Маленовић и фоторепортер Филип Бакић.

Председник Скупштине ВК Војводина Живко Цвјетићанин између осталог је у поздравном говору истакао:

- Потрудили смо се и да у ситуацији у којој се нашао цео свет, са епидемијом коронавируса, на достојанствен начин обележимо овај вредан јубилеј клуба, како то један клуб са богатом и великом традицијом заслужује. На састанцима Управног одбора и Организационоог одбора смо се потрудили да направом садржајан и језгровит програм прославе у новонасталим околностима, а да буде доступан свима. Нашу монографију смо обновили са још пет година, направљен је и нови лого клуба поводом јубилеја 85 година, рад Сибиле Петењи новосадске академске уметнице. Поводом овог јубилеја желели смо да поделимо три категорије награда: златне јубиларне захвалнице, јубиларне захвалнице и захвалнице – истакао је Живко Ћвјетићанин, уједно и најстарији члан и почасни председник клуба и захвалио се свима који су својим радом допринели развоју Војводине.

Фото: Кристина Бугарски, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Заслужнима се захвалио и директор клуба Марко Ћук.

- Захваљујем се свима који су у претходним деценијама допринели развоју ВК Војвдина. Они су својим делима показали колико им овај клуб значи. Искрено ми је жао што на овако велики јубилеј, где наш клуб као једини тренутно у земљи који се такмичи дуги низ година у савезном рангу и има и мушку и женску екипу, није у прилици због новонасталих околности да ову манифестацију одржи на много већем нивоу, односно како се то радило приликом претходних јубилеја. Али то нимало не умањује значај овог 85. рођендана – казао је Марко Ћук.

Фото: Гордана Маленовић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Овом приликом приказан је и филм о богатој историји ВК Војводина, који је урадио наш познати новинар Лазар Куртеш. У оквиру ове мале свечаности одиграна је и утакмица Суперлиге између домаће Војводине и Наиса, у којој су Новосађани славили са 11:6.

Фото: Филип Бакић, фото: Дневник

Клуб је златне јубиларне захвалнице доделио: Гојку и Душку Пијетловићу, Браниславу Митровићу, Милошу Ћуку, Слободану Сору, Николи Рађену, Дејану Станојевићу, Живку Цвијетићанину, Зорану Вучковићу, Граду Новом Саду, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, Министарству омладине и спорта и Ватерполо Савезу Србије.

Јубиларне захвалнице су додељене: Борису Вапенском, Немањи Убовићу, Марку Овуки, Мирославу Ранђићу, Војиславу Јовановићу, Кољи Лазору, Дамиру Петрићу, Мити Катићу, Ивану Ђерманову, Милораду Ђукићу и Васи Каназиру.

Захвалнице су додељене: Ватерполо клубу Партизан, Ватерполо клубу Бечеј, Ватерполо клубу Јадран Херцег Нови, Ватерполо клубу Крањ, Ватерполо клубу Делфин-Ровињ, Одбојкашком клубу Војводина, Ватерполо Савезу Војводине, Слободану Павкову, Владимиру Ћетковићу, Андору Шулцу, Владимиру Обровском, Марку Орловићу, Игору Вукановићу, Мирославу Бајину, Дарку Билићу, Слађани Дрезгић, Владимиру Шишки, Властимиру Мастиловићу, Огњену Цвјетићанину, Гордани Маленовић, Лазару Куртешу, Владимиру Станишићу, Филипу Бакићу, Кристини Бугарски, Инелу, ПИН софту, Градитељ НС - у, Meat&Trade - у, Росету,  CORP JVJV - у, Србија ГАС - у, Миленијум осигурању, Војвођанској банци, Буби грилу, ИПОН секјуритију, Симболу, Сланом бару, Траторији Вапене, Спортском журналу, РТВ Војводини, Новосадској ТВ и Дневнику.

Нека признања додељена су у среду, а остала ће бити уручена накнадно.

Г. М. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести