Преко Турске до визе за Сплит

Женска ватерполо репрезентација Србије је, победом против Турске, оверила пласман на Европско првенство које ће се одржати у Сплиту.
Д. Петровић/Репрезентативке Србије избориле визу за ЕП у Хрватској
Фото: Д. Петровић/Репрезентативке Србије избориле визу за ЕП у Хрватској

Српске играчице су од старта утакмице кренуле самоуверено и наметнуле ритам игре, тако да победа ни једног тренутка није дошла у питање.

Грчка је заузела прво место у зрењанинској групи, с максималним скором, а пласман ове репрезентације од самог старта није био споран. Друго место заузела је Србија, која такође путује у Сплит. Трећа је била Швајцарска, четврто место заузела је Турска, а најслабија екипа била је Белгија, која је забележила четири убедљива пораза.

У другој групи која се играла у Румунији, пласман на Европско првенство изборили су Немачка и домаћа селекција. Без пласмана су остали Словачка, Украјина и Турска. Остало је да се одигра група на Малти, а за две визе боре се Португал, Израел, Малта и Француска.

СрбијаТурска 22:4 (3:1, 5:2, 7:1, 7:0)

ЗРЕЊАНИН: Градски базен, гледалаца 100, судије: Гончаренко (Украјина) и Хорват (Словачка). Петерци: Србија 2 (2) Турска: 3 (2). Искључења: Србија 15, Турска 13.

СРБИЈА: Лазић, Швец, Авдић, 1, Милићевић 4, И. Лујић 1, Илић 3, Новаковић 2, Мандић 2, Капларевић 1, Вуковић 4, Миладиновић 2, Ј. Лујић 2, Травар.

ТУРСКА: Ајдинлик, Висха, Бурали, Ујсал 1, Дуран, Темел, Арици, Чолак 1, Гурели, Кус 2, Ченгиз, Калеагаси, Гунгор.

Текст и фото: Д. Петровић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести