Преминуо бивши ватерполиста Драган Соломун Соле

БЕОГРАД: У Београду је преминуо Драган Соломун Соле, ватерполиста и истакнути ватерполо радник, саопштено је на сајту Ватерполо савеза Србије.
v
Фото: waterpoloserbia.org

Како је наведено на сајту ВСС, Соломун је рођен је 27. јула 1950. у Тузли. Омиљени спорт му је био рукомет. По доласку у Београд, наговор друга Жељка Птичека, почео је у Црвеној звезди да се бави ватерполом. Дебитовао је 1969. године и читаву каријеру је провео у омиљеном клубу.  Један је од најбољих стрелаца клуба уз седамдесетих година прошлог века. Био је најбољи играч екипе и творац највећих клупских победа у то време.

Каријеру је затим наставио као ватерполо радник. Као директор клуба учествовао је у грађењу снажне Црвене звезде почетком деведесетих са Влахом Орлићем, Николом Стаменићем и Зораном Дракулићем. Звезда је тад освојила две титуле првака државе.

Од 1997. је био у Ватерполо савезу Југославије на месту генералног секретара. Био је први сарадник бројних председника савеза, затим Орлића, селектора Стаменића, Манојловића и Поробића. Неуморан је био у организовању великих такмичења попут Светског купа 2002, Светске лиге 2005, Европског првенства 2006. и Светске лиге у Нишу 2010.

Комеморативна седница биће одржана у уторак 18. јула у просторијама ВШ - Сметанина 2, док ће кремација и последњи испраћај бити у среду у 12 часова на Новом гробљу у Београду.

EUR/RSD 117.1952
Најновије вести