Припреме за завршни турнир Светске лиге по плану: „Делфини” на Ташу јуре визу за Токио

Ватерполо савез Србије увелико се спрема за домаћинство завршног турнира Светске лиге, који ће се од 18. до 23. јуна одржати у Београду.
vaterpolisti srbije, vss
Фото: VSS

Како је најавио председник ВСС Виктор Јеленић, утакмице ће се играти на базену СЦ Ташмајдан, који ће тако постати први спортски објекат у свету на коме су организована сва најзначајнија ватерполо такмичења осим олимпијског турнира. Као што је већ познато, у Б групи ће се осим репрезентације Србије такмичити Хрватска, Казахстан и Аустралија, док ће у А групи играти Мађарска, Јапан, Шпанија и Канада.

„Завршни турнир Светске лиге има велики такмичарски значај, јер је квалификациони за Олимпијске игре 2020. Само победник ће изборити визу за Токио и уколико бисмо освојили прво место ватерполо би био први екипни српски спорт који би обезбедио учешће на смотри у Јапану“,  истакао је Јеленић значај турнира у Београду.

Председник ВСС гарантује да ће сви који уживо буду пратили утакмице у београдском храму ватерпола уживати у одличним дуелима. 

„Овај догађај је заиста велика ствар, не само за наш ватерполо, већ српски спорт уопште. Очекује нас важно такмичење и зато бих волео да трибине на Ташу буду пуне и да навијачи у великом броју подрже наше ватерполисте“, констатовао је Јеленић.

Генерални секретар Савеза Немања Маријан изјавио је да организација финалног турнира тече по плану.

„Бетонске трибине на базену Ташмајдан биће допуњене монтажним, па ће капацитет бити четири хиљаде места. За шест дана одиграће се 24 утакмице, а преносиће их Арена спорт. Наградни фонд је 350 хиљада долара, али мислим да је то мање битно, јер је такмичарски мотив огроман, а то је пласман на Олимпијске игре. Наша репрезентација само два пута није тријумфовала у Светској лиги и зато је с великим оптимизмом очекујемо. Улазнице ће у продаји бити почетком маја, а већ сада могу да најавим да ће цене бити приступачне свима“, констатовао је Маријан.

Наша ватерполо репрезентација је међу најуспешнијима на свету, ретка су велика такмичења на којима не освоји медаљу и зато заслужује максималну подршку на финалном турниру Светске лиге. Улог је изузетно велик, победника иде на Олимпијаду, а селктор Дејан Савић је још много раније најавио да је овој генерацији главни циљ да у Токију освоји одличје. Ако Србија трујумфује на Ташу онда ће имати довољно времена да се максимално спреми за надметање у Токију.

К. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести