Прлаиновић: Страх ме пропасти српског ватерпола

БУДИМПЕШТА: Српски ватерполиста Србије Андрија Прлаиновић рекао је да му је испадање Србије у четврфиналу ЕП необично и да је у том сусрету недостајало стрпљења у нападу.
prlainovic, vss aleksandra krupanic
Фото: Andrija Prlainović, foto: VSS/Aleksandra Krupanič

Ватерполисти Србије после пенала изгубили су од Шпаније и тако ниси дошли у ситуацију да нападну пето узастопно злато на европским шампионатима.

"Необично ми је ово. У репрезентацији Србије сам од 2006, а само сам два пута испао у четвртфиналу, на СП у Барселони 2013. и сад у Будимпешти. Није нам био дан. Поготово у нападу, али не бих рекао да су Шпанци било бољи. У најмању руку било смо равноправан ривал. Шпанија није пружила бољу игру од нас па да могу признати да су били бољи. Недостајало нам је мало стрпљења у нападу у трећој и четвртој четвртини. Ту смо пропустили шансу да преломимо утакмицу и поведемо. Што се тиче петераца, у прошлости су више пута одлазили на нашу страну. Овај пут су више среће имали Шпанци. Желим им сву срећу", рекао је Прлаиновић у интервјуу за портал index.hr.

Ватерполиста мађарског Солнока рекао је да је Хрвтска највећи фаворит за злато, али да он навија за домаћина.

"Не знам да ли ће се неко изненадити, али увек навијам за Мађарску кад Србија испадне. Два су разлога за то. Мађарска је земља ватерпола и нико на свету не воли наш спорт као они. Друга ствар је то што сам у Мађарској домаћи, ту сам већ четврту сезону и уживам. Поштују ме као спортисту и као човека, у то сам се небројено пута уверио. За Мађарску такође игра много мојих клупских колега. Због тога моје симпатије иду према њима. Али не би ми било криво ни да Црна Гора након много година оде до краја. Много мојих пријатеља игра за ту репрезентацију".

Прлаиновић је још једном прокоментарисао и тешко стање у седмоструком шампиону Европе Партизану, додавши да је забринут за будућност српског ватерпола.

"Ситуација у Партизану је очајна. Великан светског ватерпола и један од највећих клубова свих времена никад није био у горој ситуацији. Партизан је база српског ватерпола, институција, једини прави клуб и он нама пред очима пропада. Надам да ће се нешто променити набоље, нисам оптимиста јер из године у годину сведочимо да је ситуација све гора и тужнија. Клуб је дотакао дно и та је ситуација главни узрок лошег стања у српском клупском ватерполу, а страх ме и за будућност српског репрезентативног ватерпола. Страх ме шта ће бити после Олимпијских игара у Паризу 2024", заклучио је Прлаиновић.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести