Првенство Србије за ватерполисткиње: Палилула у дербију боља од Војводине

У првом колу друге фазе Првенства Србије за жене, победе су оствариле Црвена звезда и Палилула.

Црвено-беле, актуелне шампионке Србије, победиле су Сенту са убедљивих 11:2, док су у дербију кола ватерполисткиње Палилуле биле боље од Војводине 12:10. После овог кола Звезда је прва на табели са 10 бодова, испред Палилуле која има седам, односно Војводине са шест, док су играчице Сенте још увек без бодова.

Звезда је већ у првој четвртини против Сенте најавила победу, пошто је повела 4:0. У наставку су домаће играчице рутински одржавале, а у другом полувремену и увећавале разлику. Јована Пантовић се истакла са три гола, а код Сенте је Тот постигла два.

Много занимљивије било је у дербију, између Палилуле и Војводине, на Ташмајдану. Новосађанке су повеле 3:2 и минималну предност су одржавале до краја првог полувремена. У ефикасној трећој четвртини домаће су преокренуле и на крају су стигле до победе. Најзаслужније за победу биле су Мила Глушчевић са четири, односно Јелена Марков и Кристина Миладиновић са по три поготка, док је код Војводине бриљирала Нада Мандић са шест.

Црвена звездаСента Јордо 11:2 (4:0, 1:1, 3:0, 3:1)

БЕОГРАД: Базен Милан Гале Мушкатировић. Судије: Сивчев и Зељковић. Искључења: Црвена звезда 3, Сента Јордо 2.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Згоњанин, Мијушковић, Пантовић 3, Ружич 2, Јосифовић 1, Зелић, Миловановић, Новаковић 2, Капларевић 2, Дамњановић, Илић, Ђукић, Вујовић, Мишковић 1. Тренер: Ивковић.

СЕНТА ЈОРДО: Јухас, И. Огризовић, Молнар, Е. Огризовић, Кесеги, Бевец, К. Ситаш, Д. Ситаш, Тот 2. Тренер: Тот.

ПалилулаВојводина 12:10 (2:3, 2:2, 5:3, 3:2)

БЕОГРАД: Базен Ташмајдан. Судије:Шнајдер и Велкић. Искључења: Палилула 6, Војводина 7. Петерци: Палилула 1(1), Војводина 1 (1).

ПАЛИЛУЛА: Петровић, Попов, Мандић, А. Милићевић 2, Трмчић, Митић, Глушчевић 4, Д. Милићевић, Марков 3, Теодоровић, Миладиновић 3, Игњић, Настић. Тренер: Димитријевић.

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец 1, Авдић 2, Војиновић, Колашинац, Шошић, Мандић 6, Рончевић, Вуковић, Телечки 1, Моћан, Јоветић, Хеђелаи. Тренер: Дрезгић.

Пласман: Црвена звезда 10, Палилула 7, Војводина 6, Сента без бодова.

(Ватерполо вести)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести