Регионална А2 лига: Војводина фаворит у Задру

Ватреполисти Војводине у досадашња три кола у Регионалној А2 лиги забележили су две победе над Наисом и Катаром и минимални пораз од Црвене звезде. За разлику од прошле сезоне, Војводина сада има улогу фаворита и са тим мора да се избори.
vladimir cukic FF--9301
Фото: Владимир Цукић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

„Сада је улога у односу на прошлу сезону измењена. Не смемо да потцењујемо ривале и сигуран сам да се то и није десило. Како је утакмица са Катаром одмицала ми смо из контранапада успевали да решавамо акције. Задовољан сам победом, али морамо још да радимо на сегментима игре и на психолошком плану ако желимо да испунимо зацртани циљ“, рекао је тренер Војводине Владимир Цукић.

Новосађани у 4. колу гостују у Задру, а ривал је истомини састав, који до сада има два пораза, од Ваљева и Медвешчака (у првом колу је био слободан). Војводина ће у Задру наступити ослабљена, без тројице искусних играча: Марко Црвенко има повреду ока, Урош Васић ишијаглију, а Владан Митровић упалу синуса. Али, и поред тога Новосађани су фаворити у овом дуелу и уколико буду одиграли како се од њих очекује из Задра би требало да се врате са читавим пленом.

„Иако ћемо наступити ослабљени, остали момци су спремни и даће максимум како бисмо у Задру освојили сва три бода. Нама ће овај дуел послужити као припрема за следеће коло када дочекујемо екипу Шапца. Нама је тај сусрет веома важан у борби за прво место на табели, а самим тим и за повратак у регионалну А1 лигу“, каже Цукић.

Он је додао да је важно то што ће повређени играчи бити у погону од понедељка и вредно ће радити са остатком екипе, како би што спремнији дочекали важану утакмицу следећег викенда против Шапца.

Утакмица у Задру игра се сутра од 18 часова.

Г. М.

Сутрашњи програм

А 1 лига

Јадран (С) – Приморац            (18.15)

Партизан – ПОШК                     (19)

Морнар – Приморје                 (19.45)

А 2 лига

Задар – Војводина                   (18)

Соларис – Црвена звезда       (19)

Шабац – Медвешчак               (20)

Катаро – Наис                         (20.30)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести