РЕГИОНАЛНА ПРЕМИЈЕР ЛИГА Нови Београд савладао Јадран, Звезда у финишу поражена од Југа

БЕОГРАД: Ватерполисти Новог Београда, теже него што се очекивало, победили су Јадран из Херцег Новог са 15:13 у првој утакмици турнира регионалне Премијер лиге, који се одржава на базену Спортског центра „11. април“.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Екипа из Херцег Новог пружила је изузетно снажан отпор фаворизованим Новобеограђанима, који су питање победника решили тек у последњој четвртини.

Изабраници тренера Живка Гоцића боље су почели ме, повели су са 6:3, али гости из Црне Горе су у трећој четвртини дошли до преокрета и повели са 9:8.

Морао је тренер Новобеограђана Гоцић да замени голмана Франческа де Микелиса, који није имао своје вече, а уласком Лазара Добожанова домаћи су добили преко потребну сигурност у одбрани. То их је охрабрило у наставку, па су почетком последње деонице поново стекли предност (12:11) чиме су практично преломили меч у своју корист.

Најефикаснији у екипи Новог Београда били су Никола Јакшић и Алваро Гранадос са по три поготка, док је Новљане предводио Иван Нагаев са три гола.

Новобеограђани у другом мечу, који је на програму у четвртак од 20.15 играју против сплитског Јадрана.

У уводном мечу овог турнира, ватерполисти Југа савладали су Црвену звезду са 14:13. Утакмица је била веома изједначена, а одлучујући гол постигао је Маро Јоковић из петерца два минута и осам секунди пре краја.

Најефикаснији у победничком табору био је Рино Бурић са четири поготка док се у редовима црвено-белих истакао Драшко Гогов са три постигнута гола.

Црвена звезда у другом мечу, који је на програму такође у четвртак од 18.15 игра против Јадрана из Херцег Новог.

(Крај) кјо/ву

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести