Савић: Изгубили главу; Филиповић: Судије узеле ствари...

РИЈЕКА: Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић признао је да је Хрватска заслужено победила и отишла у финале Европа купа у Ријеци.
filip-filipovic-srbija-australija-sp
Фото: Филип Филиповић, фото: ВСС

Србија је изгубила 8:7 од светског првака и сутра се у борби за бронзу састаје са Италијом.

"То је био велики спектакл, уживали су и они који се не разумеју у овај спорт. Први део смо обележили игром и резултатом. После смо изгубили главу, контролу игре што Хрватска са брзим головима, пре свега из контре успева са се врати и на крају заслужено победи", рекао је Савић, а преноси ВСС.

Ватерполиста Душко Пијетловић истакао је да је Хрватска уигранија, а да је његов тим правио несвојствене грешке.

"Кад будемо комплетни биће боље. Очекивано је овакво суђење, немамо шта да им замеримо, тешко је и судити у оваквој атмосфери. Било је много боље него када су на другој страни Италијани. Могу да кажем да је било поштено, а очекујем сутра много гору утакмицу", каже Пијетловић.

Капитен "делфина" Филип Филиповић имао је замерке на суђење против Хрватске.

"Очекивали смо да ће после наше добре игре и брзих голова судије узети ствар у своје руке. У принципу смо две четвртине били беспрекорни, али када имате три поништена гола тешко је да се игра", навео је Филиповић.

Он је додао да га не брине трећи узастопни пораз од Хрватске.

"Честитам им лавовски су одрадили посао. Колико је заслужено то нека оцене други. Против Италијана ће бити много тешко, уосталом они кроје судбину светског ватерпола", закључио је он.

Утакмица између Србије и Италије игра се сутра од 19 сати у Ријеци.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести