Савић и Филиповић пред ЕП: Једва чекамо да почне такмичење

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић нашалио се данас на заједничкој конференцији за медије у Барселони да се нада како успех хрватских фудбалера на Мундијалу у Русији неће бити "ветар у леђа" њиховим ватерполистима на шампионату Европе у Барселони.
filipovic i savic
Фото: ВСС

Савић је на конференцији за медије на којој су били и хрватски колега Ивица Туцак и селектор домаћина Шпаније Мартин Давид истакао да циљ Србије зна, злато на ОИ у Токију и да су сва такмичења до тада "успутне станице".

Србија је освојила злато на претходна три шампионата, а све прогнозе кажу да ће Хрвати, светски шампиони из Будимпеште, бити највећи ривал на путу до четвртог узастопног.

"Имали смо одличне тренинге са Шпанијом. Атмосфера је у реду, здрави смо. Против Румуније очекујем наравно победу, али и игру која ће показати где смо сада. Овде су најбоље екипе света. Наш циљ се зна Токио 2020. и све до тада су успутне станице. После Рија смо окренули нову страницу", рекао је Савић.

Фото: ВСС

Капитен Филип Филиповић честитао је Новаку Ђоковићу на успеху на Вимблдону.

"Користим прилику да честитамо Ђоковићу и његов успех нас радује. Показао је да је класа. Једва чекамо да почне првенство, увек је исти циљ без обзира какав је састав. Имаћемо против Русије јаку проверу, а после почиње оно право", истакао је Филиповић.

Српски ватерполисти почињу шампионат сутра од 20.30 против Румуније, а потом следе мечеви против Словачке и Русије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести