Славље "делфина" на старту Светског купа у Подгорици

ПОДГОРИЦА: Ватерполисти Србије стартовали су победом на квалификационом турниру Б групе Светског купа, који се игра у Подгорици. Изабраници Уроша Стевановића савладали су Аустралију са 10:6.
v
Фото: Dušan Mandić/VSS

У првој четвртини водила се егал борба у базену, а онда је у наставку меча наш тим био много бољи ривал. Ривал је повео са играчем више преко Лембија. Вук Милојевић је затим изнудио петерац за реализацију Мандића. У серији грешака, Аустралија је стигла до контре Едвардса за ново вођство. Покушаји Мандића, Станојевића и два пута Ранђеловића нису уродили плодом. Затим је Станојевић са играчем више искористио додавање Драшовића за 2:2 у првом нападу у другој четвртини да би исти играч врло брзо, поново са играчем више први пут донео предност Србији на мечу. Уследило је неколико минута домиантне игре српске одбране која Аустралијанцима није дала дуго прилику за гол. Ипак у финишу другог дела Павилард је са играчем више савладао Митровића. Последњи минут је био у знаку Убовића. Расположени центар је прво на додавање Милојевића био ефикасан, а затим је у завршној акцији погодио стативу.

На старту треће деонице две пречке Едвардса са играчем више и две одбране Митровића до тајм-аута када је противник Србије имао играча више. Тада је Милојевић сјајно пресекао додавање ривала. И то је био знак за буђење напада. Јесте одбрана била и даље српски адут више, а када је два пута стигла реализација играча више преко Тохоља и Ранђеловића за 6:3 победник се назирао. Расположени Станојевић је одличним ударцем из даљине погодио и трећи пут за убедљивих 7:3. Аустралијанци су смањили из петерца почетком последње четвртине, а Рашовић је из играча више повисио на 8:4. Из фаула је затим погодио Радуловић, а онда је са играчем више био ефикасан за 10:5. Тачку је пет секунди пре краја ставио Форд.

Србија сутра игра против Грчке.

Г. М.

Аустралија - Србија 6:10 (2:1, 1:3, 0:3, 3:3)

ПОДГОРИЦА: Базен СЦ "Морача", гледалаца: 300. Судије: Спиритосанте и Буржес. Играч више: Аустралија 8 (2), Србија 7 (5). Петерци: Србија 1 (1).

АУСТРАЛИЈА: Портер, Марсден, Г. Форд, Негус, Пауер, Лемби 1, Павилард 2, Бурнс, А. Форд 1, Пут, Пот, Едвардс 2, Хеyес.

СРБИЈА: Мишовић, Мандић 1, С. Рашовић, Ранђеловић 1, Тохољ 1, Радуловић 2,  Драшовић 1, Димитријевић, Станојевић 3, Убовић 1, Милојевић, Вучинић, Митровић.

 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести