СП јуниорки у Београду: Српкиње се касно пробудиле против Канаде

​​​​​​​Женска јуниорска ватерполо репрезентација Србије претрпела је и трећи пораз на Светском првенству у Београду.
juniorke-sp-2018
Фото: ВСС

Тако ће у наставку такмичења играти за пласман од 13. до 16. места. У последњем колу, после пораза од Шпаније и Италије, селекција коју предводи Драгана Ивковић изгубила је од Канаде резултатом 10:8.

Егал борба водила се у првом полувремену. Канада је имала вођство од 3:1, али је Србија успела да изједначи и на полувреме се отишло са резултатом 4:4. Кључну разлику Канађанке су направиле у трећем делу меча, када су серијом голова повеле 8:4. Међутим, Србија је успела да се врати у меч и стигне до великог изједначења минут и по пре краја утакмице. Серију од четири поготка у само три минута игре Канада је прекинула 70 секунди пре завршетка сусрета, а затим новим голом обезбедила победу.

„Тражила сам да буду стрпљиве против њихове специфичне одбране. Нису то биле и тражиле су индивидуална решења а ово је тимски спорт“, рекла је Драгана Ивковић.

КанадаСрбија 10:8 (3:2, 1:2, 4:0, 2:4)

БЕОГРАД: Базен „Милан Гале Мушкатировић“. Судије: Бати (Јужна Африка), Сато (Јапан). Гледалаца: 300 Играч више: Канада 10 (2), Србија 12 (1).

КАНАДА: Мантука, Мек Давел 2, Моран 1, Карол 1, Белангер, Гонзалес 2, Рохас, Халбаур, Дејвис, Тејлор, Милер 2, Камерун 2, Бушард. Тренер: Бекхази

СРБИЈА: Петровић, Швец 3, Мишковић 2, Милићевић, Јосифовић 1, Авдић, Лука 1, Новаковић 1, Капларевић, Илић, Гашић, Лујић, Травар. Савезни тренер: Ивковић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести