Србија боља од Хрватске, Прлаиновић одлучио

БЕОГРАД: Ватерполо репрезентација Србије победила је Хрватску 11:10 (2:3, 2:2, 4:1, 2:3) у Београду у дербију 2. кола Б групе Завршног турнира Светске лиге.
е
Фото: FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC/ bg

У ватерполо “класику”, у оквиру Светске ватерполо лиге (Б групе), након много драме и преокрета, Србија је голом Прлаиновића 50 секунди пре краја савладала Хрватску и тако себи олакшала пут до завршнице.

До вођства су дошли репрезентативци Хрватске преко Вукићевића који је искористио петерац. Изабраници Дејана Савића су изједначили већ у наредном нападу, када су извукли искључење и Милош Ћук је успео да изненади голмана Хрватске. Хрвати су прво повели са 2:1, а потом и са 3:2, оба пута када су имали играча више. Вукичевић је зарадио и друго искључење на утакмици и морао је да буде пажљив, а то је Милош Ћук искористио постигавши свој други гол.

Фото: Андрија Прлаиновић, фото: ВСС

Хавијер Гарсија је сјајним поготком лобовао Митровића и Хрватска је четврти пут имала вођство. Нису се Хрвати дуго радовали, пошто је Филип Филиповић матирао Марцелића. Но, након сјајне акције, гости су искористили друго искључење Филиповића и по пети пут повели. Стрелац тог гола Буљубашић је већ у наредном нападу зарадио и друго искључење, али се његов тим одбранио и на полувремену водио са 5:4.

У трећој деоници одлично су креирали напад ватерполисти Србије, акцију је Огњен Стојановић сјајно заврши, голом, а Бранислав Митровић касније везао четврту одбрану заредом. Уследило је пето изједначење Србије, али су Хрвати преко Јоковића опет повели. У самом финишу треће четвртине Митровић, ватерполиста Ференцвароша доноси прво вођство “делфинима” (7:6). Стигао је и петерац за наш тим који је реализован, а након мајсторије Стојановића на почетку последње четвртине Србија је имала предност од три гола на шест минута пре краја (9:6).

Фото: Огњен Стојановић, фото: ВСС

Нова шанса за Србију да дође до предности од три гола је била после петерца, али је Марцелић одбранио ударац Прлаиновића. После неискоришћеног играча више, али и поменутног петерца, уследила је казна и преко Гарсије и Јоковића Хрвати успевају да изједначе, а Србија повела преко Стојановића. Тада је кренула драма...

Прво се Стефан Митровић трећим искључењем придружио петорици хрватских ватерполиста који су пре времена завршили меч. Потом Фатовић користи ситуацију играча више и доноси Хрватској изједначење, да би Андрија Прлаиновић у наредном нападу испалио прави пројектил и матирао Марцелића, па је Србија на педесетак секунди пре краја имала предност 11:10. Било је премало времена за гостујући састав да нешто учини на овом мечу, тако да су репрезентативци Србије успели да упишу и другу победу и да осигурају лакшег противника у наредној фази такмичења.

После два тријумфа, пред „делфинима” је много лакшији посао данас против Казахстана (21), а онда следе четвртфинале (петак, 19.30), а надамо се и полуфинале (субота) и финале (недеља).

Фото: ВСС

ХрватскаСрбија 10:11 (3:2, 2:2, 1:4, 4:3)

БЕОГРАД: Базен Ташмајдан. Гледалаца 3500. Судије: Александреску и Воеводинн. Играч више: Србија 17 (4), Хрватска 13 (5). Два играча више: Хрватска 2 (1), Србија 1 (0). Петерци: Хрватска 2 (2), Србија 3 (2).

ХРВАТСКА: Бијач, Бенић, Фатовић 1, лончар, Јоковић 4, Буљубашић 1, Вукучевић 1, Бушље, Милош, Врлић 1, Шетка , Гарсија 2, Марцелић. Селектор:Туцак.

СРБИЈА: Г. Пијетловић, Мандић, Стојановић 3, Драшовић, Чук 2, Д. Пијетловић, Вицо, Алексић 1, Јакшић, Филиповић 2, Прлаиновић 2, С. Митровић 1, Б. Митровић. Селектор Савић.

Данашњи програм

Хрватска - Аустралија  (15)

Мађарска – Јапан        (16.45)

Канада – Шпанија         (19.15)

Казахстан – Србија      (21)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести