Србија у финалу Светског првенства за играче до 20 година

Репрезентација Србије победила је у полуфиналу Светског првенства у Прагу, селекцију Мађарске са 10:7 (1:2, 4:2, 3:2, 2:1).
Ватерполо савез Србије
Фото: Ватерполо савез Србије

Ривал у недељу у финалу ће бити победник дуела Италија – Црна Гора.

Мађари су почели према очекивању, брзо, снажно без много оклевања. Брзо је било 2:0 а онда је почела да игра Србија. Снажно, паметно, стрпљиво и таквом игром је унела нервозу код Мађара, умирила ривала и кренула ка победи.

Радуловић је 75 секунди пре првог одмора првим голом најавио преокрет. У других осам минута Мађари су после вођства Сехалмија за 3:1 потпуно стали. Смањио је Бранковић, изједначио Радуловић, серију за два гола предности наставили Мартиновић и Радовић, Одбрана са Мишовићем деловала је моћно. Ипак ривал је успео да изједначи средином треће четвртине преко Вигварија. Срби нису клонули, играли су своју игру, после голова Радуловића и Конарика до краја четвртине су први пут имали плус два захваљујући Мартиновићу и Пљеванчићу.

Финале се смешило, али је било далеко, осам минута. Радуловић је у првом нападу у последњем делу повисио на 9:6 и ту је причи био крај. Мађари нису успевали да се повежу a Конарик је смањио 3,23 до краја на 9:7 и то је голгетерског учинка Мађара било све. Одлични Вук Мiлојевић је сјајним поготком, ставио тачку.

СРБИЈА: Мишовић, Бранковић 1, Станојевић, Пљеванчић 1, Гак, Митровић, Радуловић 3, Милојевић 1, Мартиновић 2, Јакшић, Радовић 2, Танасијевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести