Српски ватерполисти уочи Шпаније: Добри су, али од нас зависи

БУДИМПЕШТА: Српски ватерполисти спремни су за четвртфинале Европског првенства против Шпаније и поручују да, без обзира на квалитет ривала, од њих зависи исход тог дуела.
Dusko Pijetlovic
Фото: Душко Пијетловић, фото: ВСС, А. Крупанич

"Снажан ривал, добро уигран, физички моћан. Пероне командује, Пинедо одлично брани, Гранадос и Мунариз квалитетни шутери. Знамо на кога да обратимо пажњу. Не очекујем пуно голова, биће као у финалу у Барселони. Треба да наметнемо наш ритам, да не уђемо у њихов. У сваком случају дерби четвртфинала, одлучиће гол или два. И они знају против кога играју", рекао је Душан Мандић новинарима у Будимпешти.

Душко Пијетловић истиче да су Шпанци уиграни и да очекује тешку утакмицу.

"Одлично се познају, махом су у једном клубу и то им олакшава посао. Баш су уиграни, али нисмо ни ми за бацање. Имамо квалитет, очекујем јако тешку утакмицу. Играли смо недавно на припремама, али тај меч ништа не значи. Увек се тада тактизира. То није била наша игра, време је да сада одиграмо најбоље што можемо".

Никола Јакшић такође сматра да све зависи од Србије.

"Увек кажем да све зависи од нас. Добри су и очекујем тешку утакмицу. Битно је како ћемо да кренемо у одбрани. Ако буде како треба онда можемо да се надамо успеху. Мислим да смо најбоља екипа, стојим иза тога и зато кажем да све зависи од нас. Подижемо форму и то је најважније".

Сава Ранђеловић наглашава да се две екипе одлично познају.

"Добро из познајемо, често смо играли једни против других. Заједно смо радили у Барселони. Имају одличне појединце, Перонеа и Мунариза пре свих. Морамо да нађемо решење за њихов висок пресинг'', поручио је он.

Утакмица четвртфинала игра се у среду од 17.30 сати.

Победник ће у полуфиналу играти против бољег из дуела Хрватске и Грчке.

Друго полуфинале чиниће Мађарска или Русија против Италије или Црне Горе.

EUR/RSD 117.5666
Најновије вести