Суперлига: Пали Шапчани у Новом Саду

Ватерполисти Војводине забележили су веома важну победу у 5. колу Суперлиге Србије.
Vaterpolista Vojvodine/Dnevnik/F. Bakic
Фото: Dnevnik.rs

Изабраници Дарка Билића савладали су у свом базену борбену екипу Шапца са 12:4. Наметнули су Новосађани од старта свој ритам игре и после изједначеног првог дела прве четвртине преузели конце игре у своје руке. Очекивали су домаћи жешћи отпор Шапчана али је Воша успео да заустави контри гостију и серију од 3:1 у другој четвртини побегне за 6:1. Већ тада је били јасно да ће Новосађани забележити нови тријумф, али то је требало и обезбедити у наставку сусрета.

После одбране петерца голмана Филиповића који је одлично руководио одбране Воше у овој уткамици то као да је дало нова крила Новосађанима и они су на крају трећег периода водили са 10:2. У последњој четвртини дошло је, наравно до пада у игри домаћих што су гости искористили да смање убедљиву предност и на крају из Новог Сада оду са четири постигнута гола, јер од средине прве четвртине па до трећег минута трећег периода нису успели да савладају одличног Филиповић.

Пред Новосађанима је још један тежак сусрет, јер их у среду очекује поново у њиховом базену одлична екипа Звезде.

Војводина - Шабац 12:4 (3:1, 3:0, 4:1, 2:2)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца 150, судије: Станојевић, Виријевић. Играч више: Војводина 12 (4), Шабац 11 (1). Два играча више: Војводина 1 (1), Петерци: Војводина 1 (1), Шабац 1 (0).

ВОЈВОДИНА: Филиповић (7 одбрана), Чабрило 1, Марић, Тинтор, Васин, Препогачић, Ћук 4, Ћатовић, Рогач 4, Шулц 2, Васић, Марчета 1, Ристић, Тубић.

ШАБАЦ: Алексић (5 одбрана), Васовић, Марковић, Репановић 1, Гудурин, Велкић, Цар, Илић, Тркуља, Тенжера 1, Петровски 1, Цветковић 1, Поповић, Мећи.

Резултати:

Војводина - Шабац 12:4, Црвена звезда - Раднички 17:8, Ваљево - Партизан 10:19, Наис - Земун.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести