Суперлига: Судије одлучиле дерби

У изузетно знамљивој и драматичној утакмици Војводина се одлично држала у прве две четвртине и пружила жесток отпор актуелном шампиону.
vaterpolo FF--4871
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

Водили су Новосађани у првој четвртини и на крају је добили са 4:3. У другом периоду игре Партизан је успео да преокрене резултат и на велики одмор оде с предношћу од два гола  разлике.

Почетком трећег периода Војводина је успела да смањи голом капитена Ћука, али онда када се ломио резултат судијски двојац је стао на страну гостију, што су ови оберучки прихватили и успели да се одлепе на крају трећег периода и на пет голова разлика (6:11). Покушавала је Вовјодина све време да ухвати прикљуак, одличан је био и голман Радослав Филиповић, али ни то није помогло. Изнервиран тренер Војводине Билић је због приговора два минута пре краја трећег дела добио црвени картон, тако да је до краја утакмице екипу водио Обровски.

У четвртој четвртини судије су успоставиле поново критеријум па је Војводина успела да ублажи пораз, али остаје горак укус да су арбитри утицали на резултат овог дербија.

Г. Маленовић

Војводина - Партизан 8:12 (4:3, 1:4, 1:4, 2:1)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца 250, судије: Станојевић (Јагодина), Виријевић (Зрењанин), Играч више: Војводина 10 (5), Партизан 13 (6), два играча више: Војводина 1 (0), Партизан 1 (0)

ВОЈВОДИНА: Филиповић (8 одбрана), Чабрило, Марић, Тинтор, Васин, Прекогачић, Ћук 3, Ћатовић 1, Рогач 2, Шулц, Васић, Марчета 1, Ристић, Тубић 1.

ПАРТИЗАН: Ристичевић (6 одбрана), Касум, Дори 2, Лукић 1, Лазић, Томић, Јанковић, Андрејевић 2, Манојловић 2, Радановић 1, Радоњић 1, Аксентијевић, Белопавловић, Вучинић 3.

Резултати

Војводина - Партизан         8:12

Црвена звеза - Ваљево      18:4

Раднички - Земун                15:6

Наис - Шабац                      6:7 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести