Суперлига: Воша посустала у последњој четвртини

Ватерполисти Војводине одиграли су добру утакмицу против шампиона Шапца у другом колу Суперлиге.
Ф. Бакић/Велика борба се водила у базену на Сланој бари
Фото: Ф. Бакић/Велика борба се водила у базену на Сланој бари

Могли су да ураде и нешто више, али је у последњој четвртини пао ритам и искључен је тренер Дарко Билић, након чега су гости преузели иницијативу.

Шапчани су нешто конкретније отворили утакмицу и имали више шанси за гол. Голман новосадске екипе Гавриловић је био расположен, па је Шапчанима било тешко да дођу до гола. Ипак, то су успели након досуђеног петерца, а сигуран је био Вучинић. Домаћини су показали карактер против шампиона и до краја прве деонице успели су да изједначе поготком Васина. Егал утакмица виђена је у другој четвртини. Гости су долазили до голова тако што су користили играча више, а Војводина је успевала да изједначи. У последњем нападу првог полувремена Новосађани су имали два играча више, али то нису успели да искористе и дођу до првог вођства на утакмици.

Фото: Ф. Бакић/ВК Војводина

Показала је Војводина да може да парира шампиону. Већ на почетку могла је доћи до преокрета, али Радованлија није погодио други петарац. Није дуго времена требало да Новосађани дођу до вођства. Искоришћен је играч више, а стрелац је био Тинтор. Ипак, Вошино вођство није трајало дуго. Прво је пало изједначење, па нови преокрет у корист Шапца. Посустали су домаћини у последњој деоници. Брзо су примили два гола, а искључен је и тренер Дарко Билић због коментарисања суђења.

Након тога су гости преузели иницијативу и лако привели утакмицу крају.

Војводина - Шабац 6:9 (1:1, 2:2, 1:2, 2:4)

НОВИ САД: Базен Слана бара, играно без присуства гледалаца, судије: Раковић, Балажевић, искључења: Војводина 16, Шабац 13, петерци; Војводина 2 (1), Шабац 2 (1).

ВОЈВОДИНА: Гавриловић, Марић, Максимовић, Митровић, Тинтор 1, Васин 1, Прекогачић, Радованлија 1, Тубић, Тркуља 1, Брешћански, Гусаров 1, Попадић, Биочанин 1.

ШАБАЦ: Филиповић, Ераковић, Маковић, Репановић 1, Ткач, Илић, Вучинић 1, Гардашевић 2, Јанковић,  Тонковић, Стојановић 1, Велкић 1, Вукадиновић, Ћетковић 3.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести