Светска лига: Србија у полуфиналу, с Американцима за финале

РУЗА: Очекивано су се ватерполисти Србије пласирали у полуфинале завршног турнира Светске лиге, који се игра у руском граду Рузи. Изабраници Дејана Савића надиграли су у четвртфиналу Јапанце са 19:10.
VSS
Фото: ВСС

Гледаоци су имали прилику да испрате праву голеаду у базену. Треба рећи да су наши момци на дан утакмице одрадили јачи тренинг, затим провели два сата у аутобусу, а онда одиграли дуел са Јапанцима, који су нападали као осице.

У полуфиналу Србија ће сутра играти с Американцима који су савладали Русе са 8:5. 

Сигурно је да ће сутра амерички селектор Дејан Удовичић од почетка користити услуге одличног голмана Барона и да ће велику минутажу имати Рамирез.

„Заслужено су победили. Имаће мотив више али мислим да је предност на нашој страни и поред евидентног умора“, каже Милан Алексић.

Поучени искуством са Олимпијских игара где су се две четвртине мучили са Јапанцима, наши ватерполисти су од почетка заиграли максимално ангажовано и на полувремену је било 10:1. Ривал је био потпуно немоћан.

После великог одмора осетио се умор код Савићевих играча. Распливали су се Јапанци и натерали Филиповића и другове на нове напоре. Голови су се ређали као на траци. Уживали су гледаоци у атипичном ватерполу, шутевима из даљине и лепим акцијама. Имали су и играчи Јапана успешне делове игре, па је друго полувреме било лепо за гледање.

Браћа Пијетловић су одмах после меча заборавили Јапан.

„Рутинска победа. Јапанци траже више пливања, увек имају додавања у линији, али не могу физички да нам парирају. Одрадили смо тежак тренинг пре подне и овакав умор смо очекивали. Остаје нам да се одморимо за полуфинале и да до краја турнира одиграмо што боље. Нама резултат није у првом плану већ само јаки тренинзи и уигравање. Биће сигурно боље у наредна два дана. Имамо овде одличне услове и припреме и утакмице иду по плану“, рекао је Гојко Пијетловић.

Душко је додао:

„Прве две четвртине смо одиграли добри сећајући се Олимпијских игара. Када је све било решено после 10:1 мало смо се опустили, јер је и умор учинио своје, а стиже нам и тешка полуфинална утакмица. Она ће бити физички тешка и то треба издржати, па смо можда и намерно успорили ритам. Нисам очекивао да на турниру овако добро играмо. Мислио сам да ћемо мало да паднемо у игри после свих ових година. Довољно се познајемо и можемо да играмо слабије, али и да побеђујемо.“

Г. М.

Србија - Јапан 19:10 (4:1,6:0,4:3,5:6)

РУЗА: Дворац водених спортова, гледалаца 200, судије: Хаз (САД) и Темирканов (Казахстан). Играч више: Србија 3(3) Јапан 5 (1).

СРБИЈА: Г. Пијетловић, Суботић 3, Рашовић 1, Ранђеловић 1, Ћук 1, Д. Пијетловић 1, Убовић 4, Алексић 1, Драшовић 1, Филиповић 2, Прлаиновић 1, С. Митровић 3, Б. Митровић.

ЈАПАН: Танамура, Адаши, Кавамото, Шига 2, Јошида, Ида, Шимицу 1, Таката, Араи 2, Инаба 1, Окава 3, Араки 1, Фукушима.

Резултати четвртфинала

Италија - Аустралија 13:5

Србија - јапан 19:10

Казахстан - Хрватска 3:19

Русија - САД 6:8

Сутра

За пласман

Казахстан - Аустралија (15)

Јапан - Русија (16.20)

Полуфинале

Италија - Хрватска (17.40)

Србија - САД (19)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести