Светски куп за ватерполисте: Србија на старту са Јужном Африком

Ватерполисти Србије почињу данас такмичење на Светском купу у Берлину утакмицом против Јужне Африке од 15.45 часова, уз пренос на Спорт клубу 1.
mandic
Фото: FoNet/Dušan Mandić

Изабраници Дејана Савића бране титулу освојену пре четири године у Казахстану, а и пре тога су и у Орадеи освојили злато. Као и претходни пут и сада је селектор Србије на ову смотру повео подмлађени састав, чији је примарни циљ улазак у полуфинале.

Није крио Савић да ће његова екипа покушати да освоји и медаљу, ако јој се укаже прилика за то, али сада је доста тежа ситуација него пре четири године. И тада су, може се рећи, изненађење приредили млади ватерполисти Србије када су дошли до финала и још славили против јаких Мађара. Први испит не би требало да представља проблем, наш тим је апсолутни фаворит у мечу против Јужне Африке.

„Ова утакмица послужиће нам као добра припрема и уигравање за оно што нас чека после. Прави изазов биће нам следеће утакмице против Сједињених Америчких Држава и Хрватске“, рекао је Душан Мандић, који је уз Саву Ранђеловића најискуснији у овом саставу.

Ранђеловићу је ово други пут да учествује на Светском купу, пошто је на претходном дошао до најсјајнијег одличја. Сада је рекао да не смеју да обећавају медаљу, али да желе на шампионату да покажу да  овај тим има перспективу.

После загревања са Јужном Африком, Србија ће сутра играти против САД, а дан касније са Хрватском. Оба тима су у Берлин дошла у комплетном саставу.    

К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести