СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У ВАТЕРПОЛУ У ФУКУОКИ: Срби потопили Јужноафриканце

Ватерполисти Србије очекивано су савладали Јужну Африку у другом колу Д групе са убедљивих 30:5.
s
Фото: VPSCG/Krsto Vulović

Доминирали су "делфини" у свим сегментима игре. Одбрана је деловала перфектно, осим неколико грешака у финишу меча, наши шутери били су веома расположени. Србија је у овом дуелу наступала у нешто измењеном саставу, шансу су добили Богдан Гавриловић и Марко Димитријевић, а одмарали су Немања Убовић и Василије Мартиновић. Такође, читаву утакмицу бранио је Владимир Мишовић.

Шпанија је савладала Црну Гору са 11:7 и том другом победом обезбедила прво место у нашој групи и директан пласман у четврфинале. За друго место, а тиме и лакшег ривала у осмини финала, ће се у петак борити Србија и Црна Гора од пет часова ујутру по нашем времену. У Ц групи са којом се наша укршта у наставку такмичења Мађарска је савладала Хрватску 12:10 и обезбедила прво место и четвртфинале. Тако ће потенцијални ривали Србије у осмини финала бити Хрватска или Јапан зависно од резултата против Црногораца.

Јужноафриканци су први запретили и погодили пречку, па извукли петерац, али је гол поништен јер је пенал неправилно изведен. Већ у следећем нападу Лазић је на асистенцију Вучинића донео Србији прву предност. Врло брзо су изабраници Уроша Стевановића постигла три гола, а онда је Јужна Африка запретила и смањила на 3:1. И то је било све што су постигли у првој четвртини, која је завршена са 8:1 за наш тим. Већ тада је било јасно да ће Јужна Африка доживети још један убедљив пораз. У наставку утакмице наставила се голеада српског тима. Разлика у класи је била очигледна. Српски бекови су лако освајали лопте, редјале су се контре, преко 10 голова је постигнуто на тај начин. На крају у листу стрелаца није се уписао само млади центар Богдан Гавриловић. Најефикаснији су били Страхиња Рашовић и капитен Никола Јакшић са по шест погодака, а пратио их је Марко Радуловић са пет голова.

Интересантно је да су сва четири пливања за лопту добили репрезентативци Јужне Африке, али су током игре били изузетно инфериорни и више од ове резултатске катастрофе нису ни могли. Утакмица против Јужне Африке је архивирана, све мисли су окренуте према Црној Гори. Србија је данас показала озбиљност и поред слабог ривала. Није било опуштања и све што је могло да се извуче из утакмице оваквог типа је учињено.

Марко Радуловић је по завршетку меча рекао да је екипа имала прави приступ дулеу са ривалом као што је Јужна Африка.

- Направили смо овом победом и приступом игри праву увертиру за дуел који нас очекује у петак против Црне Горе. Прву утакмицу против Шпаније нисмо одиграли баш како треба, у овом дуелу са Јужном Афрком смо показали да можемо много више. Успели смо да исправимо неке пропусте које смо имали против Шпанаца, надам се да ћемо против Црногораца одиграти још боље - казао је Радуловић.

Г. Маленовић

Јужна Африка - Србија 5:30 (1:8, 1:9, 1:7, 2:6)

ФУКУОКА: Базен Марина Меси, гледалаца: 400, судије: Купер (Нови Зеланд) и Куросаки (Јапан). Играч више: Јужна Африка 8 (2), Србија 4 (4). Два играча више: Јужна Африка 1 (0), Србија 1 (1). Петерци: Јужна Африка 1 (0).

ЈУЖНА АФРИКА: Мади, Роман, Вилер 1, Баденхорст, Луренсон 2, Стоун, Ван Зил, Такер, Кроне, Бунгане 1, Хауард 1, Свенпул, Меј.

СРБИЈА: Мишовић, Радуловић 5, Рашовић 6, Ранђеловић 1, Лазић 1, Милојевић 2, Драшовић 2, Јакшић 6, Јанковић 3, Гавриловић, Вучинић 2, Димитријевић 2, Митровић.

Д група

Прво коло: Србија - Шпанија 14:16, Црна Гора - Јужна Адрика 35:10. Друго коло: Шпанија - Црна Гора 11:7, Јужна Африка - Србија 5:30.

1. Шпанија     2          2          0          27:21   6

2. Србија        2          1          1          44:21   3

3. Црна Гора  2          1          1          42:21   3

4. Јужна Африка       2          0          2          15:65   0

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести