Тежак пораз ватерполисткиња Србије од Шпаније на ЕП

СПЛИТ: Женска ватерполо репрезентација Србије убедљиво је данас поражена од Шпаније са 32:3 (6:1, 8:2, 8:0, 10:0) у 1. колу Б групе Европског првенства у Сплиту.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Шпанија је европски првак и олимпијски вицешампион и била је велики фаворит уочи меча у Спаладијум арени, а селекторка Драгана Ивковић није била задовољна концентрацијом и борбеношћу свог тима.

"Почели смо добро, али наравно знали смо да нисмо исти ниво. Нисмо имале контролу у нападу, лако смо губиле лопте. То је резултирало лаким головима, а затим и падом концентрације и борбености. Толику разлику нисам очекивала и верујем да можемо много боље. Знамо Француску, играли смо два пута, тренирали заједно. Неће бити лако и мислим да ће пресудити глава", изјавила је Ивковић.

Два гола за Србију постигла је Нада Мандић, а један Христина Илић.

"Можда најтежи ривал на првенству. Толико медаља имају. Мислим да је и Италија у том рангу, али верујем да ће бити боље. Ово није све што знамо, мислим да су и младе играчице биле под тремом и да је сада и тај проблем решен. Француска је екипа против које, уз Словачку, тражимо пролаз. Добро ћемо се припремити и даћемо све од себе", изјавила је Нада Мандић.

Наредни меч на ЕП у Сплиту ватерполисткиње Србије играће сутра (10.00) против селекције Француске.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести