Тохољ се вратио у Раднички из Крагујевца

Досадашњи ватерполиста Шапца Небојша Тохољ потписао је за Раднички из Крагујевца. Он се после три сезоне вратио у крагујевачки клуб.
toholj FICA3551
Фото: Небојша Тохољ док је играо за Војводину, фото: Дневник (Ф. Бакић)

"Имао сам преговоре и око останка у Шапцу, али када је пред крај сезоне уследио позив од Радничког, нисам се двоумио. Желео сам да се вратим, јер знам како се ради у клубу, каква је управа и какав је однос према играчима. Урош Стевановић је веома добар тренер, знам га још из млађих селекција, као и из мог двогодишњег боравка у Радничком. Људи у клубу, тренери, управа и целокупан однос према мени и осталим играчима, били су разлог што сам се вратио", рекао је Тохољ, наводи се у саопштењу клуба.

Он је као јуниор стигао из новосадске Војводине и током двогодишњег боравка у клубу добио је шансу код тренера Уроша Стевановића, после чега је дебитовао и за сениорску репрезентацију Србије.

Потом је по сезону играо за Партизан, Црвену звезду и Шабац, а са црно-белима и Шапчанима освојио је дупле круне.

Са искусним Николом Томашевићем и јуниорским репрезентативцем Матејом ђорђевићем, Тохољ ће чинити центарски трио Радничког.

"Екипа се много променила у односу на мој претходни период у Крагујевцу, али играо сам са већином млађих играча који су тада повремено улазили у први тим, као и са новим појачањима. Добро их познајем и сигуран сам да ћу се лако уклопити. Надам се да ћу кроз рад са Урошем много напредовати и да ћу се приказати у што бољем светлу", навео је он.

Раднички ће ове сезоне играти у четири такмичења.

"Очекујем да будемо конкурентни за оба домаћа трофеја и мислим да уз велики рад и труд можемо да дођемо до првог места. Верујем да имамо шансу да се пласирамо у Регионалну А1 лигу и да догурамо што даље у ЛЕН купу. Млада смо екипа и мислим да можемо да направимо много", рекао је Тохољ.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести