Туцак: Можемо да победимо било кога на свету

Селектор ватерполо репрезентације Хрватске Ивица Туцак рекао је да његова екипа може победити било кога на свету, мислећи на репрезентацију Србије. "Баракуде" нису победили нашу селекцију пунух осам година, али Туцак сматра да се његова екипа налази у одличном психо-физичком стању и да ће коначно у полуфиналу Светског првенства сутра од 22 часа успети да савлада Србију.
ivica tucak, epa tamas kovacs
Фото: EPA (TAMAS KOVACS)

"Оно што ме чини срећним је да је екипа у таквом психо-физичком стању да може победити било кога на свету", рекао је после меча са Италијом Туцак.

„Поштујем Србију. То је фантастична репрезентација, што резултати и потврђују. Изгубили смо финале на Светском првенству и на Олимпијским играма, а надам се да ћемо сада победити“, рекао је Туцак и у шали прокоментарисао то што су српски ватерполисти после утакмице рекли да би више волели Хрватску, јер би то био прави дерби:

„Ево, испунили смо им жељу. Нема никакве дилеме да су Хрватска и поготово Србија у овом тренутку за нијансу боље, што резултати и показују. Силно поштујемо Србију, али се не бојимо. Ући ћемо у прави спортски рат, нека победи бољи, а надам се да ћемо ми бити овај пут.“

Анђело Шетка је рекао да нема непобедивих.

"Ми смо дошли са својим циљем овде, а то сигурно није било стати на четвртфиналу. Наравно да нема непобедивих. Тако је како је било. Треба бити велик и у поразу, као што смо и били кад смо губили. Нисмо дошли овде губити, као ни остале репрезентације. Ово нам је нова прилика, испрати тај горак окус. Знам да јавност ужива у таквим, бомбастичним најавама, али нама је то стварно утакмица као и свака друга. Има тежину што је полуфинале светског првенства, али ми смо спортисти и научили смо с тим живети", казао је Анђело Шетка.

Шпанац који игра за хрватску репрезентацију, Хавијер Гарсија, нада се да ће они проћи у финале Светског првенства.

"Надам се да ћемо играти у финалу. Морамо играти добро, мирно као против Италије и онда ћемо сигурно имати шансе.", рекао је Гарсија.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести