Ватерполисти Бечеја победом окончали учешће у Првој Б лиги

Бечеј – Дорћол 10:8 (4:0, 1:0, 1:3, 4:5)
1
Фото: Dnevnik.rs

Ватерполисти Бечеја испунили су дато обећање, против Доћола су забележили осми тријумф у низу од укупно 14 победа током сезоне и обезбедили повратак у Прву А лигу.

Велики допринос победи, поред четворструких стрелаца, младог Николе Крстоношића и ветерана Зорана Перића, дао је голман Жолт Бушић, који је први пут савладан тек у 20. минуту.

- И ову утакмицу су обележиле наше осцилације у игри. То је разумљиво када се зна да имамо играче од 14 и 15, а да је просек екипе 17 година. Имајући то у виду, презадовољан сам односом према раду, утакмицама и постигнутим резултатима. Лане смо одустали од Прве А лиге, јер смо проценили да је нашој младости потребно да кроз утакмице нижег степена такмичења стиче искуство. То смо добили, јер смо из дуела у дуел  деловали као уигран тим и сада ћемо то, надам се, наставити да презентујемо и  у прволигашком А каравану - рекао је тренер Горан Крстоношић.

С обзиром на младост играча Бечја, пред којима су такмичења у кадетској и јуниорској конкуренцији, после запаженог успеха у тек завршеној сезони Б лиге, неће престајати с радом.

Текст и фото: В. Јанков

БЕЧЕЈ: Пливалиште затвореног базена ОСЦ „Ђорђе Предин Баyа“, без гледалаца, судије: Сремчев (Кикинда) и Кнежевић (Бечеј). Играч више: Бечеј 3 (2), Дорћол 8 (2). Петерци: Бечеј 2 (2), Дорћол 1(1).

БЕЧЕЈ: Бушић  (17 одбрана), Станаћев, Крстоношић 4 (2), Сиротановић, Пантић, Купрешак, Велимиров, Перић 4, Бошковић 1, Јовић 1, Станивук, Антанасов, Ићитовић.

ДОРЋОЛ: Лукетић (9 одбрана), Мулић 1, Ђуровић 1, Трифуновић, Пурковић 1, Анђелковић 1, Дробњак, Величковић, Ракић 2, Тадић 1,  Миловановић 1, Пантовић, Милосављевић, Вукосавић. 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести