Ватерполисти Црвене звезде пласирали се у Лигу шампиона

Ватерполисти Црвене звезде пласирали су се у Лигу шампиона после велике драме.
Crvena-zvezda-tim
Фото: SD Crvena zvezda

Звезда је у реваншу баража на Дорћолу ремизирала са италијанском Савоном 11:11 (4:2, 2:3, 1:3, 4:3) и постала трећи српски тим у елити, уз Нови Београд и Раднички из Крагујевца.

Међутим, да великог успеха нису могли без ходања на ивици елиминације, иако су Београђанин добили и први сусрет на Апенинима (9:8).

Црвено-бели одиграли одлично прво полувреме у Београду, пошто су у првој четвртини водили 4:2, а средином другог периода и 6:2. Тада су се мало домаћи опустили, што је Андреа Фондели искористио и са три гола смањио на 6:5. У наставку се играло гол за гол све до завршнице треће четвртине, када је Савона преокренула на 8:7. Звезда је два пута стизала до изједначења преко Вељка Танкосића и Гаврила Суботића, те се са резултатом 9:9 ушло у веома неизвесну завршницу.

Четири минута пре краја најбољи стрелац у историји Црвене звезде, Вељко Танкосић, постигао је гол за нови преокрет и вођство од 10:9, црвено-бели су се потом одбранили са играчем мање, да би одмах у наредном нападу Богдан Ђурђић повисио на 11:9 и Звезда је три минута пре краја имала лепу предност. Ипак, Савона је успела да дође до новог изједначења, али је екипа Александра Филиповића сачувала лопту у последњем нападу и обезбедила пласман у групну фазу.

Звезда ће играти у групи Б, у којој су Југ, Марсељ, Про Реко, Хановер, Шпандау, Стеауа и ОСЦ, док су у групи А Раднички, Нови Београд, Олимпијакос, Јадран Сплит, Ференцварош, Динамо Тбилиси, Бреша и Барселонета.

Црвена звезда – Савона 11:11 (4:2, 2:3, 1:3, 4:3)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3, Ђурић 1, Марковић, Суботић 3, Милојевић, Пјешивац 2, Басара 1, Рађен, Вукићевић, Смиљевић, Гардашевић, Ивановић.

САВОНА: Масаро, Роки, Патчалијев, Вушковић 1, Молина, Рицо, Калдери, Бруни 3, Кампојано, Фондели 4, Јоки 2, Мариконе, Да Ролд 1.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести