Ватерполисти Партизана крећу у ЛШ, први ривал ОШЦ

БЕОГРАД: Ватерполисти Партизана данас, на базену на Бањици, започињу наступ у Лиги шампиона утакмицом против ОСЦ-а из Будимпеште.

Ривал црно-белих је просле сезоне трећепласирана екипа мађарског шампионата и седмопласирана у Европи, а ове је у елитно такмичење дошла кроз квалификације у којима је остварила осам убедљивих победа и један пораз.

Гро ОШЦ-а предводе мађарски ватерполисти са двојицом српских репрезентативаца Савом Ранђеловићем и Немањом Убовићем, као и Црногорцем Драшком Бргуљаном.

Са друге стране, Партизан и ове године има најмлађи тим у елитном такмичењу, а само 31-годишњи Срђан Аксентијевић и 25-годишњи голман Димитрије Ристичевић имају виш од 21 године.

"Екипа је изузетно млада, али доста смо добили повратком Срђана Аксентијевића и голмана Димитрија Ристичевића. Са двојицом искуснијих играча и млади првотимци добијају на сигурности. Од сутрашње утакмице очекујем да ће играчи дати све од себе, не сумњам да ће пружити “110 одсто” могућности", рекао је Мирко Брдајић секретар клуба.

Први тим је знатно промењен у односу на протеклу сезону. Изузимајући Ристичевића (1992. годиште) и Аксентијевића (1986), просек узраста је око 19 година.

"У сезону смо ушли са никад млађим првим тимом у историји Партизана. Зато је свака екипа са јаким ривалом, какав је ОШЦ, за нас велика припрема за будуће сезоне", казао је Стефан Ћирић, први тренер црно-белих.

Оцењујући снагу ривала каже:

"Тим из Будимпеште је један од претендената за пласман на Фајнал Ејт и фаворит у мечу у среду. У својим редовима има неколико искусних ииграча, репрезентативаца или претендената за место у мађарској репрезентацији попут Тота, Ердељија, Саломона. Међу најважнијим полугама тима су свакако и наши репрезентативци Сава Ранђеловић и Немања Убовић. Ту је и Црногорац Драшко Бргуљан. Нама ће сваки освојени бод у Лиги шампиона много значати, даћемо све од себе да у првој утакмици дођемо бар до једног. Уз подршку са трибина ће нам бити лакше."

Повратник у редове црно-белих Срђан Аксентијевић је казао:

"ОШЦ је екипа која за циљ има пласман у завршницу Лиге шампиона. Мислим да можемо да уђемо у равноправну борбу са њима и да пробамо да освојимо бод, зашто да не и три. Разлика у искуству између две екипе је велика, али мислим да ту разлику можемо да надоместимо трудом и ако наметнемо наш ритам. ОШЦ има одличне играче на свим позицијама, имају изразите шутере и ни једна екипа неће лако изаћи с њима на крај, али не предајемо се."

Црно-бели у меч улазе у скоро комплетном саставу, изостаће само Филип Радојевић.

Утакмица почиње у 17 часова и 30 минута.

У осталим мечевима првог кола А групе Лиге шампиона играју: Динамо Москва – Југ, Васпо Хановер – Бреша и Барселонета – Олимпијакос.

Распоред првог кола Б групе: Стеауа Букурешт – Егер, Сабадељ – Солнок,  Јадран Херцег Нови – Шпандау 04, Про Реко – АЗЦ Алфен.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести