Ватерполисти Радничког почињу одбрану регионалног трона

КРАГУЈЕВАЦ: Ватерполисти Радничког из Крагујевца сутра започињу одбрану трона у Регионалној лиги на турниру у Сплиту.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Први ривал Крагујевчанима биће которски Приморац сутра од 17 сати, док ће у петак одиграти две можда и најтеже утакмице са Црвеном звездом од 13.40 сати и сплитским Јадраном од 20.40.

У суботу ће одмерити снаге са домаћим Морнаром (18.50), док турнир затварају у недељу (13.40), са старим ривалом шибеничким Соларисом.

"Идемо утакмицу по утакмицу, сваки ривал је у овом тренутку за нас тежак. Прошле године је ова екипа освојила Јадранску лигу, али је изузетно тешко добила Приморац (12:10) и Соларис (9:8), у изузетно напетим утакмицама турнира у Дубровнику. То довољно говори о квалитету свих тимова. Неће бити лако ни против једног противника и у сваки меч морамо ући сконцентрисани, не само због бодова, већ и подизања нивоа игре", рекао је Урош Стевановић, тренер ватерполиста Радничког.

Шумадинци су упали у резултатску кризу, пошто у претходне три утакмице без победе, али се надају да ће се вратити на победнички колосек и у праву форму.

"За нас турнир можда долази у лошем моменту, али се надам да ћемо га искористити на најбољи начин и извући се из кризе у игри коју смо константно имали у неком протеклом периоду, па можда чак и од почетка сезоне. Далеко смо од нашег очекиваног нивоа. Време је да исправимо грешке и заиграмо на начин на који смо желели од почетка сезоне", истакао је Стевановић.

Друга група такмичење почиње данас у Београду, где ће Нови Београд угостити Југ, Младост из Загреба, Партизан, Шабац, Јадран из Херцег Новог и Будву.

Чак пет тимова из Регионалне лиге су учесници овогодишње Лиге шампиона, а шест је освајало најелитније европско клупско такмичење.

Раднички је прошле сезоне направио велико изненађење и постао први српски тим који је освојио Јадранску лигу и то у 13. издању тог такмичења.

Тада је на завршном турниру у Загребу најпре савладао Младост на петерце (14:13), а потом у финалу и дубровачки Југ (14:12).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести