Ватерполисти Радничког у тешкој групи квалификација за ЛШ

КРАГУЈЕВАЦ: Ватерполисти Радничког иза Крагујевца у квалификацијама за Лигу шампиона играће у Будимпшети у групи са домаћим ОСЦ-ом, руским Синтезом, шпанском Терасом и француским Туркоаном.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Квалификације за Лигу шампиона ове године играју се у новом формату, па је 18 тимова подељено у два града у укупно четири групе, а само две екипе избориће се за елиту.

Раднички је у групи Б1, док су у групи Б2 у Будимпешти грчки Вуљагмени, италијанска Бреша и румунска Орадеа.

Победници ове две групе састаће се у финалној утакмици за пласман у Лигу шампиона.

Домаћин другог турнира је италијанска Ортиђа, која је у групи А1 са шпанском Барселоном, румунском Стеауом, Јадраном из Сплита и Приморцем из Котора, а победник те групе уркстиће копља са најбољим из групе А2, у којој су мађарски Солнок, загребачка Младост, француски Пеј д'Екс и грчки Идраикос.

"Група није могла да буде лака, јер има много јаких екипа у квалификацијама. Ми у групи имамо три екипе које су и прошле године играле Лигу шампиона - Терасу, Синтез и ОСЦ, док ћемо у случају освајања првог места играти највероватније са Брешом за пласман у елитно такмичење. Реално смо још увек млад клуб, али покушаћемо да изборимо пласман у Лигу шампиона. Нисам ни претерано незадовољан жребом, видећемо како ћемо одиграти, то је најважније", рекао је Југослав Васовић, директор Радничког.

Квалификације су планиране за средину новембра.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести