ВАТЕРПОЛИСТИ ШАПЦА ПОБЕДОМ против Валиса завршили квалификације за ЕВРОКУП

ШАБАЦ: Ватерполисти Шапца победили су вечерас екипу Валиса из Ваљева резултатом 14:5 (2:1, 2:0, 4:3, 6:1) у мечу последњег, петог кола групе А квалификација за Еврокуп.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Најефикаснији у екипи Шапца био је Никита Круг са три гола, док су Филип Новаковић, Андреј Бараћ, Аљоша Маћић и Андрија Кораћ додали по два. По један гол за екипу Валиса постигли су Никола Бркић, Петар Касум, Срђан Бауцало, Лука Боровчанин и Александар Ковачевић.

Шабац је и пре последњег кола обезбедио пласман у наредну фазу такмичења у Еврокупу. Шабац је освојио прво место на табели са 12 бодова, док је Ортиђа друга са девет. Ова два клуба изборила су пласман у наредну фазу Еврокупа. Нојзи ле Сек је трећи са шест бодова, док је Валис четврти са три. Динамо из Букурешта је последњи без бодова.

Раднички и Партизан нису изборили пласман у наредну фазу такмичења у Еврокупу. Раднички је освојио последње место у групи Д квалификација са три пораза, док је Партизан био трећи у групи Ф са осам.

Пласман у наредну фазу такмичења у Еврокупу изборили су: Шабац, Ортиђа, Вашаш, БВСЦ, Трст, Туркван, Приморје, Соларис, Хонвед, Паниониос, Палермо, Савона, Барселона, Аполон, Приморац и Хановер.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести