Ватерполисти Србије победили САД, освојили пето место на СП

БУДИМПЕШТА: Ватерполо репрезентација Србије освојила је пето место на Светском првенству, пошто је данас у Будимпешти победила селекцију САД 13:10 (3:3, 5:3, 3:1, 2:3).
v
Фото: Tanjug (Shutterstock.com/ SGr, ilustracija)

Србија је други пут победила Американце у Мађарској. На старту СП у групној фази било је 17:13 за "делфине", а овог пута наш национални тим је славио 13:10.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Страхиња Рашовић, који је постигао четири гола. Три пута у листу стрелаца уписао се Душан Мандић, а два гола дали су Марко Радуловић и Сава Ранђеловић. По један погодак постигли су Ђорђе Лазић и Радомир Драшовић.

Најбољи у репрезентацији САД био је Александар Бовен са четири гола.


Савић: Пето место реалност; Рашовић: Велика школа за нас

Апсолутно остаје жал што није била борба за медаљу. Мора да се анализира, због пада форме и одређених ствари, рекао је селектор ватерполиста Србије Дејан Савић после победе против и "одбрањеног" петог места на Светском првенству.

Данашња утакмица била је добра у озбиљнијем приступу, агресивности и одређеним стварима, пре свега у одбрани. Следи кратак одмор, па онда треба да прође два месеца припрема да бисмо видели колико можемо у Сплиту на Европском. Пето место је реалност. Ова екипа заслужује, може и зна да буде у самом врху, изјавио је Савић за сајт Савеза.

Страхиња Рашовић рекао је да је екипа против Америкаца одиграла дициплинованије у оба правца.

Контролисали смо игру, за разлику од првог меча. Пето место је велика школа за нас, две победе у разигравању су нам донеле самопоуздање, научили смо лекције како би могли да претендујемо за високе пласмане. Анализираћемо и исправити све што није ваљало, казао је.

Сава Ранђеловић јасно је нагласио да Србија вреди више од петог места.

Добро смо одиграли, посебно у одбрани. Много нам значи за Сплит. Надам се да тамо неће бити грешака као овде. Мислим да вредимо више, Хрватска је била лош дан, нажалост нема поправка, поручио је Ранђеловић.


Прва четвртина је завршена резултатом 3:3. Наша селекција је на старту друге четвртине повела 6:3, а селектор САД Дејан Удовичић је морао да затражи тајм-аут. Американци су смањили на 6:4, али су "делфини" стигли до 8:4. Американци су успели да постигну још два гола, а прво полувреме је завршено вођством Србије од 8:6.

Српски ватерполисти су заиграли ангажованије у трећој четвртини, а у последњи део меча ушли су с вођством од 11:7. Србија је потом одржавала високо вођство и заслужено је стигла до тријумфа.

Бронзану медаљу освојила је Грчка, која је у раније данас у мечу за треће место победила Хрватску 9:7.

Седмо место припало је селекцији Мађарске, која је савладала Црну Гору 8:6.

Финале између Шпаније и Италије биће одиграно вечерас од 20 сати.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести