Ватерполисти Војводине испали из елите

Ватреполисти Војводине нису супели да изборе пласман у Регионалној А1 лиги, тако да ће се селедеће сезоне надметати у другом рангу овог такмичења, заједно са Црвеном звездом и Шпацем, док ће у елити од наших клубова остати само Партизан.
vaterpolo vojvodina FBakic
Фото: Dnevnik.rs

Новосађани су заправо поразом у првом мечу у Сплиту себи закомпликовали живот, а притисак победе од четири гола пред домаћом публиком био је превелики за младу екипу. Војводина је само у првој четвртини личила на себе. Тај период игре решила је са 2:1, мада је резултат могао бити и убедљивији да су домаћи искористили све прилике. Добра је у овом периоду на голу био и Филиповић.

Југ одбранио трофеј
Ватреполисти Југа у Дубровнику су у финалу Фајнал-фора Регионалне лиге савладали Јадран из Херцег Новог са 15:3 (4:1, 4:0, 2:1, 5:1) и тако одбранили теофеј.
Европски првак је већ у првом делу меча обезбедио победу, а високу предност је задржао до краја.

 

Међутим, у другој деоници дошло је до пада у игри Новосађана. Сплићани су заиграли много агресивније у одбрани, а и судије су им толерисале грубљу игру. У таквој ситуацији Војводина није успела да се снађе, иако је пливачки била доминнантнија. ПОШК је направио серију од 3:0 и пред велики одмор повео са 4:2. Већ почетком треће четвртине гости су повели са 5:2 и тада је било извесно да од опстанка Новосађана у елити. Скоро 13 минута изабраници Владимира Цукића нису постигли гол, а онда је Максимовић смањио на 5:3.

Али, убрзо је Војводина остала без искусног играча, јер Максимовић на 1,10 пре краја трећег дела због приговора искључен с правом замене, а ПОШК је повисио на 6:3 с играчем више. Последња деоница била је само формалност, а Новосађани су успели да стигну до изједначења, али им оно није донело никакву утеху.

Војводина се већ окреће Суперлиги, а у суботу дочекује Ваљево.

Г. Маленовић

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести