Ватерполисти Војводине комплетни после краће паузе

Само пар дана одмора током празника имали су ватерполисти Војводине и већ 4. јануара почели су са тренинзима.
д
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Нису одмах кренули у комплетном саставу са радом, али од пре неки дан шеф стручног штаба Дарко Билић има све играче на располагању.

– Млађи су били на најкраћој паузи и они су после и тренирали највише. Неки су добили више времена за одмор како би санирали ситније повреде – рекао је Билић.

Још увек црвено–бели не могу да рачунају на помоћ капитена Милоша Максимовића, који је дуго одсутан због повреде леђа, али стручни штаб се нада да ће један од најискуснијих играча ове седмице ускочити у воду.

– Остали су здрави и то нам је најбитније, јер смо у првом делу сезоне имали доста проблема са повредама. Покушавамо да доведемо новог играча, морамо да се освежимо мало, јер смо остали кратки у ротацији. Надамо се да ћемо до наставка Суперлиге успети да обезбедимо појачање.

Првенство се наставља 27. фебруара, тако да је пред Војводином два месеца припрема.

– Радићемо на одржавању форме, млађи играчи морају да сазру, а трудићемо се и да надоградимо неке ствари за наставак. Имамо пар утакмица које су нам рецепт како треба да играмо, а само рад и тренинг су нам шанса да у следећим утакмицама остваримо добар резултат.


Повратак Биочанина

Почеком сезоне у Војводину је из крушевачке Расине стигао Михајло Биочанин (2002. годиште), који је после само три кола доживео пех, поломио је ногу. Паузирао је три месеца и сада је коначно почео да тренира, али  биће му потребно доста времена да се врати на очекиван ниво.


Новосађани планирају током ове паузе и спаринге са другим екипама.

– Сигурно ћемо са домаћим клубовима радити тренинге, а у најави је и долазак румунске Орадее, са којом сарађујемо. Од епидемиолошке ситуације зависи и то да ли ће још неки страни тимови доћи у Нови Сад – казао је Дарко Билић.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести