Ватерполисти Војводине почели припреме на Сланој бари

Припреме за нову сезону ватерполисти Војводине почели су крајем јула, када су се најпре окупили играчи из Новог Сада, а од пре неколико дана стигли су и остали, тако да је екипа комплетна на тренинзима.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

У односу на претходну такмичарску годину има и доста промена у саставу црвено–белих, почев од тога да тренер није више Дарко Билић, а име његовог наследника биће ускоро познато. Отишли су капитен Милош Максимовић и Рус Иван Гусаров, које ће заменити повратник Никола Богдановић и Данил Фролов из Русије. Уместо Марка Тубића на левој страни играће, такође некадашњи члан Воше Драгољуб Рогач. Бековску позицију појачао је Никола Бурсаћ, центарску Никола Николов, а новајлија је и Александар Радановић. Њих тројица су дошли из Новог Београда.

Први тим је комплетиран, Војводина ће тренирати на Сланој бари, а у плану је и контролни турнир у септембру са три, четири екипе. Оно што је важно за Новосађане јесте да су освајањем петог места у домаћем првенству прошле сезоне обезбедили Европу у којој ће играти ЛЕН куп. У складу с тим је управа и састављала екипу у коју се после три године вратио Драгољуб Рогач, прошле сезоне члан румунске Орадее.

– С обзиром на то колико су се појачали остали клубови наша лига ће и следеће сезоне бити доста јака, тако да је то био један од разлога мог повратка. Војводина је, такође, склопила добар тим, па ћемо моћи да будемо конкурентни и да играмо са већином екипа. Такмичење у Европи је бонус на све то – рекао је Рогач.

Он је из Војводине отишао у Шабац с којим је узео дуплу круну, а после две сезоне прешао је у Орадеу. Сада се вратио у Нови Сад, али у знатно измењен тим.

– Биће нам потребно неко време да се уиграмо, али почели смо с базичним припремама, тренинзи су два пута дневно и идемо корак по корак. Бићемо спремни за све што нас очекује у новој сезони – поручио је Драгољуб Рогач.

        К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести