Ватерполисти Војводине почели припреме за предстојећу сезону

НОВИ САД: Радна атмосфера завладала је на Сланој бари, ватерполисти Војводине засукали су рукаве и почели припреме за предстојећу сезону.
1
Фото: Дневник / К. Бугарски

После рада у теретани и пре ускакања у воду, састанак са играчима одржали су председник клуба Драган Ресановић и генерални директор Марко Ћук. Док је подмладак у једном делу базена радио под будним оком новог координатора млађих селекција, искусног стручњака Зорана Масловара, тренингом првог тима руководио је Владимир Обровски, уз помоћ Ђорђа Поповића.

Њих двојица ће ове седмице бити задужени за све, јер је први тренер Дарко Билић у Крагујевцу на припрема јуниорске репрезентације Србије.

– Нисмо још комплетирали екипу. Следеће седмице ћемо највероватније знати ко нам се још придружује, па ћемо кренути озбиљније да радимо. Ово су уводни дани, па ћемо имати један тренинг дневно. Прикључили смо доста млађих играча, који су прошле године били у Дунаву и пар још млађих, кадета, који су били при репрезентативним селекцијама. Сви ће тренирати заједно, па ћемо видети ко ће се изборити за прву екипу – рекао је Обровски, који је већ две сезоне помоћник првог тренера.


Стигао центар Стојчић

Војводина је званично довела и треће појачање. Стигао је Ненад Стојчић (1993. годиште), игра на позицији центра а прошле сезоне носио је капицу Будве. Управа клуба преговара са још тројицом играча и ускоро би требало да буде познато ко ће се још придружити црвено–белима на Сланој бари.


Упркос одласцима чувара мреже Филипа Филиповића и голгетера Марка Радуловића,  задржан је костур екипе.

– Вратио нам се голман Милан Виторовић, дошао је Марко Боловић и чекамо ових дана да се заврше разговори са још пар играча. У суштини, ако буде цела та екипа коју смо планирали за ову сезону, мислим да можемо да направимо нешто добро. Радимо и са Зораном Масловаром, који је за ових пар месеци у Новом Саду допринео баш доста што се тиче напретка младих играча и мислим да нисмо могли бољег да изаберемо за тај посао – истакао је Обровски.

Припреме ће Војводина одрадити на Сланој бари и учествоваће на турниру у Сарајеву, на којем игра последњих пар година. Пре почетка званичних такмичења, спаринговаће са домаћим и неким страним екипама. Капитен ће и даље остати Мирел Ћатовић, који је заслужио поверење тренера.

– Искрено, драго ми је што управа ради на овакав начин, што су довели људе који су некада играли овде и који ће знати да се одуже за то, као и то што су указали поверење млађима и укључили и њих у рад с првим тимом. Надам се да ће се ових дана екипа комплетирати са та два, три појачања – рекао је Ћатовић.

Иако је задржана окосница екипе, Ћатовић жали што више неће играти са Радуловићем и Филиповићем.

– Остали смо ми који смо годинама у клубу, али имали смо те одласке, због чега ми је жао, посебно због Радуловића јер је одличан играч. Отишао нам је и Филиповић, али мислим да Виторовић може то сасвим добро да надомести – сматра Мирел Ћатовић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести