Ватерполисти Војводине уписали прву победу код куће

Ватерполисти Војводине тријумфовали су над екипом Стари град и тако забележили прву победу на домаћем терену ове сезоне.
Ivan Gusarov
Фото: Иван Гусаров, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани су добро играли, водили све до последње четвртине, а онда су испустили предност и увели неизвесност у утакицу. Мало је фалило да гости направе изненађење, али захваљуијући головима Марка Тубића и Николе Марића у финишу домаћи играчи су узели три бода.

Војводина је сјајно отворила утакицу, користила играча више, а најзаслужнији за то био је руски интернационалац Иван Гусаров, који је постигао сва три гола за домаћи тим у првој четвртини. У наставку је игра била више изједначена, па су гости у једном тренутку дошли до изједначења (5:5). То, ипак, није дуго трајало пошто је Гусаров поново био стрелац и тако Воши донео вођство на полувремену.

Новосађани су у другом делу игре контролисали утакмицу, одржавајући разлику. Кобна по домаћине била је последња деоница, када је Стари град захваљујући расположеном Луки Трајковићу дошао до прео­крета. Гости су тако могли да дођу и до победе, али су играчи Војводине били прибрани. Тубић је погодио за изједначење, а онда Марић са два гола ставио тачку на утакмицу за први тријумф на Сланој бари.

С. Рудакијевић

Војводина - Стари град 12:10 (3:2, 3:3, 3:2, 3:3)

НОВИ САД: Базен на Сланој бари, играно без присуства гледалаца, судије: Голијанин, Раковић Крстоношић, искључења: Војводина 10 , Стари град 9, петерци: Стари град 2(2).

ВОЈВОДИНА: Гавриловић (15), Марић 2, Максимовић 1, Митровић, Тинтор, Васин 1, Трапара, Тубић 2, Тркуља 1, Петровски, Гусаров 5, Средојевић.

СТАРИ ГРАД: Ивановић (11), Поповић 2, Лазић, Ковачевић 1, Гири, Арсин, Барбарез 1, Васић 1, Маљковић, Лалић, Трајковић 4, Секулић, Илић, Гајић 1.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести