Ватерполисти Звезде: Нисмо никог провоцирали; Краљ показао рану од ножа

БЕОГРАД: Ватерполисти Црвене звезде истакли су данас да ниједним гестом нису испровицирали напад хулигана у Сплиту и поручили како се надају да се нешто слично никада више неће поновити.
VK Zvezda/TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr
Фото: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr

Душан Васић, који еј својевремено провео шест месеци у Сплиту играјући за Јадран, рекао је да је по реакцији конобара на Звездин грб испод јакне Алесандра Краља видео да нешто није у реду и да је зато предложио промену локала.

"После 20 минута су нам пришли са леђа. Мене и Максимовића су ударали шакама и тупим предметима. Краљ није видео да прилазе јер је куцао смс и кренули су на њега. шипкама и каменицама, један је и нож држао. Највише ми је криво што нам нико од људи који су били ту на риви није помогао", рекао је Васић на конференцији за медије.

Фото: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr/Dusan Vasic

Милош Максимовић је истакао да ватерполсити никог нису хтели да провоцирају, него су најнормалније дошли да попију кафу пре ручка и утакмице.

Фото: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr/Milos Maksimovic

"Кад је почео напад видео сам те момке и покушао сам да изађем из баште и побегнем. Неки су кренули да трче за мном, улетео сам у неки хотел и замолио да ми позову такси, али рецепционарка није хтела. Имао сам среће да је наишао неки таксиста и одвезао ме до хотела", испричао је Максимовић.

Капитен Борис Поповић рекао је да се нада како се нешто слично никада више неће догодити.

"Звали су ме спортски пројатељи из Сплита, звали су нас и репрезентатвци Хрватске, који су недавно кад је била утакмица у Нишу, овде били са нама нама на вечери. Једина подела је на људе и нељуде, све остало је беспредметно".

Тренер Александар Филиповић објаснио је да је екипа све време од уласка у Хрватску имала обезбеђење.

"Приликом уласка у Хрватску имали смо обезбедење. После тренинга старија група играча ме питала да ли могу до града. Били су у цивилним јакнама и нормално обучени. Испод јакне су имали тренерке са грбом, али се то није видело. Полиција која нас је пратила их је пустила да се прошетају, јер нису имали никаквих обележја. Они нису шетали ривом у јакнама, нити било кога провоцирали", рекао је Филиповић.

На конференцији за медије били су и водећи људи Спортског друштва Црвена звезда.

Потпредседник Стојан Вујко изјавио је да све што се дешавало нема везе са утакмицом, нити са ривалством, него има много шису слику.

"Апелујем на хрватске политичаре да утичу на свест свог народа и да је такво понашање недопустиво", рекао је Вујко.

Председник УО СД Небојша Човић навео је како је ово пример да једна шачица идиота сруши нешто што се годинама гради.

"Имамо регионалне лиге у ватерполу, рукомету, кошарци и није било неких инцидената. У Београду се никада није догодило ништа слично. Да не би било замене теза, то није сукоб навијачких група. Ово је друга димензија, нападнути су спортисти. Овде се ради о организованом нападу, маскираних људи, опремљених шипкама, палицама, ножевима".

Човић је упитао у чему је проблем и да су се прошетали ривом у тренеркама Црвене звезде, клуба који је дошао да игра утакмица у Сплиту.

"Сплит је постао град случаја, пре неколико година су нацртали кукасти крст на Пољуду.

Они се слично понашају кад дођу и Динамо и Цибона. Они имају халуцинацију према Звезди. Утисак је да тим градом управља Торцида, а то свакако нису вредности ЕУ, чији је Хрватска члан", поручио је Човић.

Краљ показао рану од ножа: Само сам мислио на дете...

Голман ватерполиста Црвене звезде Алесандро Краљ показао је данас на конференцији за медије у Београду рану на нози, коју му је ножем нанео један од хулигана приликом напада у Сплиту.

Фото: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr/Kralj Alesandro

Како је рекао, само је пуком срећом сачувао живу главу јер се нападач оклизнуо.

"Када је конобар у кафићу где смо сели видео испод јакне Звездин грб, пришао је и рекао какав је то грб и претећи рекао боље покриј то. Мислио сам да је шала, потом смо прешли у други кафић и тренутку док сам гледао у телефон пришли су момци са стране. Кренули су ударци, спала ми је јакна и остао сам на сред риве у Звездиној тренерци", испричао је Краљ.

Како је навео, покушава је само да спасе живу главу.

Фото: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr/Kralj Alesandro

"Трчао сам, када сам видео једног да иде на мене ножем, на срећу оклизнуо се и само ме закачио по нози. Кад сам схватио да немам избора, једино решење ми је било да скочим у воду. После ми је и полиција рекла да сам добро урадио. Тада су кренули да ме гађају каменицама, викали да скидам све са себе. Највише ме заболело што су ме после вређали обични људи", навео је ватерполо голман.

Он је одговорио и критичарима због тога што је рекао да је Црногорац.

"Мислио сам на дете, жену и само сам хтео да се спасем. Јесам, рекао сам да сам Црногорац, али не да бих се извукао, него да би знали кога су убили", испричао је Краљ.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести