Ватерполисткињама Воше дупла круна

Војводина - Црвена звезда 13:14 (4:4, 3:4, 3:3, 3:3)
g
Фото: Dnevnik.rs

Сјајну сезону, историјску, ватерполисткиње Војводине крунисале су освајањем дупле круне пошто су у финалу плеј-офа домаћег првенства биле боље од Црвене звезде у првој утакмици, док су другу изгубиле, али су због боље гол разлике заслужиле титулу. Новосађанке су на тај начин донеле прва два трофеја у историји Ватерполо клубу Војводина у мушкој и женској конкуренцији. Изабранице Слађане Дрезгић најпре су у витрине ставиле пехар Купа Србије, а сада су узеле и највреднији намењен прваку државе.

У репризи финала из 2014. године, када су га једино и играле пре овог, новосадске црвено-беле реванширале су се Звезди, која је тада подигла трофеј. Војводина је била доминантна у првом сусрету у Београду и славила је резултатом 14:8, да би на Сланој бари већ имала тежи посао. Губиле су Новосађанке у једном тренутку у другој четвртини и три разлике, али су се, срећом, брзо вратиле у егал. У два наврата су долазиле до минималне предности, мада никако нису могле да стекну већу. Покушале су да изборе бар нерешен резултат, нису успеле, али су оставиле целокупно бољи утисак од ривалки и заслужено су подигле пехар.

 

НОВИ САД: Базен Слана бара, судије: Балажевић, Пиљић. Искључења: Војводина 9, Црвена звезда 11. Петерци: Војводина 1 (0), Црвена звезда 2 (2).

ВОЈВОДИНА: Травар (10 одбрана), Швец 3, Авдић 2, Бањац 1, Пантовић 2, Павлин, Шошић, Попов 1, Капларевић, Дамњановић, Рончевић, Моћан 1, Орашанин, Космо 2.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Карличић, Лукић 2, Ј. Лујић, Теодоровић 2, И. Лујић 3, Тодоровски, Миловановић, Шарац, Меса 1, Илић 3, Гашић 3, Колашинац, Антанасијевић, Пејчић.

 

Текст и фото: К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести