Ватерполисткиње Србије: Следе дуге и напорне припреме за Сплит

Ватерполо репрезентација Србије након четири турнирска дана у Зрењанину изборила је пласман на Европско првенство, које ће се одржати у Сплиту.
Д. Петровић/Ивана Ћоровић
Фото: Д. Петровић/Ивана Ћоровић

Наше даме такмичење су отвориле поразом од Грчке (8:24), а затим су уследиле добре игре и победе против Швајцарске (17:11), Белгије (19:7) и Турске (22:4). 

– Врло сам срећна што смо оствариле циљ, захвалила би се девојкама на залагању током турнира, иако је било и успона и падова. Најважнију утакмицу против Турске успели смо, од почетка до краја, да одрадимо како треба. Девојке су испоштовале све договорено, тако да сам јако задовољна и поносна. Што се тиче Европског првенства имамо још доста времена, очекују нас дуге припреме, имамо доста недостатака које морамо решавати. Млада је екипа, имамо времена да поправимо доста тога и да се у правом светлу представимо на Европском првенству – рекла је тренер репрезентације Србије Ивана Ћоровић.

Завршеним турниром је задовољна и једна од најбољих играчица српске репрезентације Христина Илић.

– Честитала бих саиграчицама и стручном штабу на оствареном пласману на ЕП. Показале смо, из утакмице у утакмицу, да можемо да играмо све боље и боље, посебно у последњем мечу против Турске да можемо да играмо на високом нивоу и да смо заслужиле да се нађемо на завршници. Очекујем да се добро приремимо за Сплит, и покушаћемо свакако да парирамо свим екипа које буду тамо играле – истакла је Христина Илић.

На Европско првенство за сада су пласман обезбедиле Грчка, Србија, Немачка, Румунија, Италија, Холандија, Мађарска, Русија, Шпанија, као и домаћин Хрватска. За два места на турниру на Малти још ће да се боре Малта, Португал, Израел и Француска.      

Текст и фото: Д. Петровић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести