ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ ВОЈВОДИНЕ почињу нову сезону такмичењем у ДУНАВ ЛИГИ

За ватерполисткиње Војводине, актуелне првакиње Србије почиње нова сезона. Наиме, од сутра до недеље игра се први турнир Регионалне Дунав лиге у Бечеју. Новосађанке већ шесту годину учествују у овом регионалном надметању, а последње две су освајале трећа места. Ове године у Дунав лиги учествује поред Војводине и Црвена звезда, суботички Спартак, немачки Шпандау и мађарски Сентеш.
1
Фото: Ватерполисткиње Војводине на мини припремама припремама у Грчкој, фото: Facebook

- Пријављено је само пет клубова, претпостављам да је разлог оснивање новог такмичења у оквиру ЛЕН - Челенџер купа. Наиме, две, три екипе које су до сада играле у Дунав лиги ове године ће играти у том такмичењу. Ми ћемо играти и у Дунав лиги, али и у новооснованом Челенџер купу. Јесте мањи број екипа у Дунав лиги, али то нама одговара, имаћемо три јаке утакмице (Црвена звезда, Шпандау, Сентеш) са познатим ривалима сада у Бечеју и то ће нам добро доћи за предстојеће изазове у овој полусезони - каже Слађана Дрезгић, тренер Војводине.

Оно што је новина ове сезоне је да ће Војводина први пут играти у једном европском такмичењу под ориљем ЛЕН, а то је Челенџер куп.

- Ово ново такмичење је ранг испод Лиге шампиона, а нама то одговара. Пријатно смо изненађени да је пријављено 15 екипа. Подељени смо у три групе, а Војводина ће бити домаћин првог квалификационог турнира од 20. до 22. октобра. Биће ово сјајна прилика да се представимо у Европи.

Костур екипе остао је исти, уз два појачања.

- Дошла је Мариа Брук са Новог Зеланда, која игра на позицији центра и јуниорска је репрезентативка своје земље, као и Александра Трнчић из Партизана, која игра на позицији бека и на згодној страни, такође млада и перспективна играчица. Тешко је у наше првенство довести играчице из других земаља, јер у Србији женски ватерполо није толико развијен и популаран као мушки. Јована Пантовић се опростила од активног играња, остатак екипе је исти као и претходних година.

Прилика да се екипа уигра пред нову сезону биле су мини припреме, које је Војводина имала од петка до недеље у Грчкој.

- Остварили смо сарадњу са грчком екипом АЕК из Пиреја, атинског предграђа. У Грчкој се игра добар женски ватерполо. Спаринзи су одлично прошли, задовољна сам, једино што смо због проблема са поплавама у Грчкој остали један дан краће - закључила је Дрезгићева.

Г. Маленовић

Распоред утакмица

Петак: Црвена звезда – Шпандау (10), Спартак – Војводина (11.30), Спартак – Црвена звезда (19), Сентеш – Шпандау (20.30)

Субота: Шпандау – Спартак (10), Војводина – Сентеш (11.30), Црена звезда – Војводина (19), Сентеш – Спартак (20.30)

Недеља: Војводина – Шпандау  (10), Црвена звезда – Сентеш (11.30)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести