Ватерполисткиње Војводине вечерас (21.15) дочекују Звезду

НОВИ САД: Ватерполисткиње Војводине у другом колу Прве лиге Србије, вечерас у дербију, дочекују екипу Црвене звезде у базену Слана бара од 21.15 часова.
v
Фото: Irina Amliaeva/Dnevnik (Filip Bakić)

Обе екипе су првом колу биле убедљиве, Новосађанке су савладале Палилулу са 32:5, а Београђанке Врачар са 30:1.

- Као што сам рекла и пре утакмице са Палилулом ову утакмицу смо искористили како бисмо пружили прилику нашим млађим играчицама. Јесу Рускиње играле већи део сусрета, али су прилику добиле и девојчице из наше две школице ватерпола, као и играчице које имају мању минутажу у јачим утакмицама - рекла је Слађана Дрезгић, тренер Војводине.

Новосађанке су већ ове сезоне савладале Црвену звезду са 13:8 и то на првом турниру Дунав регионалне лиге у Сентешу.

- То је био почетак сезоне, код њих није играла Кубанка, а код нас трећа Рускиња. Сада ћемо бити комплетни. Очекујем тврд меч, али пошто је увод сезоне победу желимо, али нам није императив. У овом периоду смо концентрисани на припреме за Куп, који нас очекује ускоро. Први циљ нам је одбрана Купа, па онда првенство - закључила је Дрезгићева.

Иначе ове две екипе су највећи конкуренти и за овогодишњи наслов првака, а жеља Вошиних девојака је да у години десетогодишњице од прве званичне утакмице трећи пут у низу освоје дуплу круну.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести