Ватерполо савез Србије обелоданио да нема више дуговања

Ватерполисти су нас и ове године обрадовали, Србији су донели четврту узастопну титулу првака Европе.
srbija1
Фото: FoNet

Пре тога су на Медитеранским играма у Тарагони хватали залет и осокољени златом са тог такмичења пуни самопоуздања кренули су у Барселону где је циљ био искључиво кров Европе. На јучерашњој конференцији за медије Ватерполо савеза Србије подвучена је црта на оно што се у досадашњем делу сезоне постигло.

– Не могу да причам о репрезентацији и да анализирам сезону која још увек траје. Освојили смо злато на Медитеранским играма, па четврту титулу у низу на европским првенствима, а сада нам следи Светски куп у Берлину. Тамо ће играти састав на који рачунамо за 2025. годину. Циљеви националног тима се знају завршно са Олимпијским играма у Токију 2020. године. Мислим да је то највећи циљ сваког спортисте – рекао је селектор Дејан Савић.

Он је додао да сви желе кроз такмичења која следе да наставе низ освајања медаља.

– Циљ нам је да се кроз та такмичења спремамо за Олим­пијске игре. Следеће године учествујемо на Светском првенству, али и на неким так­ми­чењима кроз која се квалификује за Токио и то нам је примарни циљ и желимо већ 2019. да обезбедимо место на највећем спортском догађају на свету – најавио је Савић. 

До свих успеха репрезентација је дошла уз велику подршку Савеза, на чијем челу је сада Виктор Јеленић. Он је на конференцији за медије изјавио да за ватерполо у Србији почињу бољи дани, првенствено због чињенице да дуг од 1.300.000 евра више не постоји.

– У Савезу су се у последњих десет година нагомилавала дуговања. Када сам преузео фун­кцију председника дуг је био 1.300.000 евра. Сада могу да вас обавестим да тај дуг  више не постоји. Савез креће од нуле. Велику захвалност дугујемо председнику Србије Александру Вучићу, који нам је помогао да решимо ову ситуацију – открио је Јеленић добре вести за наш трофејни спорт.

Први човек Савеза истакао је да ће почети и решавање проблеме са клубовима који се боре за опстанак и да ће целокупна слика у ватерполу бити знанто боља.

– Постоји континуитет ме­даља, већ много година, деценијама, без обзира да ли смо златни, сребрни, или на трећем месту. Тренутно су клубови у проблему и наш највећи задатак је да то решимо. Да поред Партизана и Црвене звезде и остале клубове дигнемо како бисмо могли да будемо конкурентни европским екипама. Ако то не учинимо, бићемо у великом проблему. Наши врхунски играчи ће полако да одлазе из репрезентације и треба да уводимо младе, а они стасавају у клубовима. То је највећи изазов коју морамо да решимо. Од нуле крећемо у нове победе – закључио је Јеленић.   

К. Бугарски

Савић: Као у Сибиру, на минус 40

Селектор Дејан Савић прокоментарисао је и новонасталу ситуацију у Савезу, који коначно функционише без дуговања.

– Савез има изузетан континуитет освајања медаља, чак од 2000. године. Од осамостаљења, тј. од 2006. тај резултат је невероватан. Мислим да је освојено више медаља него у време СФРЈ. Констатација Јеленића да крећемо од нуле је мислим нова у нашем ватерполу, јер смо увек кретали из минуса. Минус 40, као у Сибиру. Велики напор су уложили председник Савеза и председник Србије. Ватерполо је најзад препознат као бренд Србије и нисмо више спорт тренутка. Најзад смо дошли до тога да нам је неко показао огромну пажњу и ја се надам да ћемо то искористити на нај-бољи могући начин – поручио је Савић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести