ВК Војводина: Први у Војводини, други у Србији

Завршена су поједина ватерполо првенства за млађе категорије, а чланови Војводине из Новог Сада остварили су велики успех.
ВК Војводина
Фото: ВК Војводина

Екипа, коју су предводили тренери Марко Црвенко и Зоран Масловар, освојила је вицешампионску титулу државе за играче до 14 година пошто је у финалу изгубила од Партизана 13:5. Црно–бели су заслужено славили у борби за прво место, а Новосађани су на путу до финала у групи савладали вршњаке из Шапца 14:3, Таша 6:2 и НБГ 11. априла 11:7. Сребрне медаље освојили су: Алекса Слијепчевић, Петар Ркман, Алекса Маринковић, Владимир Руњанин, Миљан Ђокановић, Марко Живаљевић, Бојан Радман, Новак Богдановић, Стефан Срдановић, Стефан Сташук, Мирослав Спасојевић, УрошСавић, Марко Зорић, Александар Јакшић и Стеван Барјактар.

Генерација 2008/2009. годиште окитила се титулом првака Војводине. На финалном турниру, одржаном у Кљајићеву ,Новосађани, на челу са тренерима Ђорђом Поповићем и Андором Шулцем, у полуфиналу су победили Бечеј  12:6, а у финалу Спартак Прозивку 12:3. За црвено–беле су играли: Лука Муксиновић, Вукашин Поповић, Лука Дробњаковић, Дамјан Рончевић, Милан Зелић, Вук Богичевић, Александар Маричић, Милош Маричић, Младен Радовановић, Петар Френц, Угљеша Јуришић, Филип Голић, Жарко Томић, Никола Хрговић и Михајло Пилић.

К. Б.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести