Воша убедљива против Нишлија за четвртфинале Купа Србије

НОВИ САД: Ватерполисти Војводине убедљиво су надиграли екипу Наиса са 16:4 у осмини финала Купа Србије и пласирали се у четвртфинале.
v
Фото: Dragoljug Rogač/ Dnevnik (Filip Bakić)

Потпуно су одличном одбраном зауставили шутере Наиса и нису дозволили да се понови утакмица из Ниша у Суперлиги Србије, када су Нишлије изненађујуће стигле до ремија. Сада су се Новосађани потпуно реванширали Наису. Коначно је Војводина у континуитету добро одиграла, без превеликих осцилација.

Силовито је кренула Војводина и већ после прве деонице повела са 3:0. Одлично су Новосађани играли и у одбрани и у нападу не дозволивши Нишлијама ниједан озбиљнији шут. У истом ритму су изабраници Мирослава Бајина наставили и у другој деоници, постигли су четири поготка, а Нишлије су коначно успеле једном да савладају Пајковића.

На одмор је Војводина отишла с виском предношћу од 7:1, а предњачио је головима Петар Касум. И у наставку иста слика, Војводина је из одличне одбране градила нападе и повећавала предност, а Наис је покушавао да се врати у меч, али безуспешно, па је на семафору после три четвртине писало 10:2 за Новосађане. Покушао је тренер Ниша изменама голмана нешто да промени, али ни то није уродило плодом.

Шутери Воше били су расположени. У завршници права голеада Новосађана за убедљиво славље.

У четвртрфинале Купа Србије прошли су и Шабац, који је савладао Стари град са 17:4 и Пролетер који је био успешнији од Бањице са 21:11.

Г. Маленовић

Војводина - Наис 16:4 (3:0, 4:1, 3:1, 6:2)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 100, судије: Виријевић и Петровић. Играч више: Војводина 10 (4), Наис 9 (0). Два играча више: Војводина 1 (1). Петерци: Војводина 2 (1), Наис 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Пајковић, Марић 1, Шакенов, Јутмаз 1, Тинтор, Брешћански 1, Прекогачић 1, Радованлија 3, Гоулд, Рогач 4, Касум 4, Вујковић 1, Сљепчевић, Биочанин.

НАИС: Лазић, П. Митровић, Пејић 2, Вуловић 1, М. Митровић, Вујовић, Томић, Ћетковић, Танасијевић, Шиљ, Боловић 1, Лазић, Томић, Тасић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести