Вујасиновић окупио јуниоре на Бањици, Гоцић у стручном штабу

Владимир Вујасиновић са сарадницима, међу којима је први пут и прослављени бивши репрезентативац Живко Гоцић, окупио је данас на Бањици генерацију 1997. које у августу у Београду очекује Светско првенство.
juniori srbije poceli pripreme, vss
Фото: Ватерполо савез Србије

На окупу је било 18 играча а подсетимо на псисак који је Вујасиновић објавио још почетком маја: Радослав Филиповић, Драгољуб Рогач, Марко Тубић, Владан Митровић и Никола Поповић (Војводина), Вељко Танкосић и Стефан Тодоровски (Црвена звезда), Лука Босић, Вељко Ђерковић и Никола Станојевић (Раднички), Филип Тасић, Александар Мирковић, Денис Шабан и Стефан Јовановић (Београд), Петар Касум, Милутин Белопавловић, Матија Влаховић, Димитрије Шејат, Петар Томић, Михајло Андрин, Филип Вићковић, Филип Радојевић, Радомир Драшовић, Никола Лукић, Ђорђе Вучинић, Марко Јанковић, Петар Велкић, Небојша Тохољ, Давид Кикашвили, Никола Јапунџић (Партизан), Иван Гвоздановић (САД), Ђорђе Станић (Ваљево Горење), Дејан Вујовић (Барселонета), Никола Радоњић (Приморац) и Златан Никочевић (Нови Београд).

„Неко је тренутно у Сингапуру где је турнир за 1999. годиште. они ће све време провести на припремама како би се спремили за идућу сезону. Са "А" селекцијом су Радомир Драшовић и Небојша Тохољ па ћемо видети како ћемо даље“, каже Вујасиновић.

Репрезентација је до друге половине јула све време у Београду. Почетком наредног месеца на десетрак дана би требало да дођу "А" играчи Француске и вероватно Јапана.

„У јулу у Вараждину имамо тродневне припреме са Хрватском и после тога турнир у Сомбахтељу. Играмо првенство на отвореном и јако нам је битно да и тренинге највише одрадимо у таквом објекту“, каже Вујасиновић.

Први радни дан је имао и Живко Гоцић.

„Нови почетак, овога пута поред базена. Имам вољу, радујем се што ћу бити са овом екипом. Интересује ме посао тренера, уз подршку Вујасиновића и Савића сигурно су моћи да напредујем“, рекао је Гоцић.

Поред Гоцића у стручном штабу су Марко Башић, Милош Ћирић (тренери), Бојан Аврамовић, Младен Опачић (кондициони тренери), Душан Дрманац (физиотерапеут), Миодраг Настић (доктор) и Стеван Јагер (тренер за пливање).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести