Зрењанин домаћин финалног турнира ватерполо Купа Србије

Јуче је у Београду, у просторијама Ватерполо савеза Србије, најављен финални турнир ватерполо Купа Србије 2018/2019, на којем ће наступити четири најбоља српска ватерполо клуба.
vaterpolo-savez-srbije
Фото: ВСС

Турнир ће бити одржан за викенд на Градском базену у Зрењанину.

„Желео бих да се захвалим градоначелнику Зрењанина Чедомиру Јањићу и Граду Зрењанину на великој помоћи коју пружају српском ватерполу данас. Посебно ми је задовољство што се, како сам обавештен, Ватерполо клуб Пролетер из Зрењанина поново враћа у игру. Надам се да ће турнир проћи у најбољем реду, а нека најбољи победи“, рекао је председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић.

Градоначелник Јањић је казао да је Зрењанин почаствован што је домаћин овако великом спортском догађају.

„Имамо одличне услове, добар базен, а верујемо да ће се и наш Ватерполо клуб Пролетер, са новим руководством, вратити на стазе старе славе. Подсетио бих да смо били добри домаћини и ватерполо репрезентацији и верујем да ћемо то бити и овог викенда“, истакао је Јањић.

У име домаћина, обратио се и нови председник Ватерполо клуба Пролетер Драгољуб Бјелоглав.

„Ватерполо се у Зрењанину игра 72 године. Последњих година не можемо се похвалити резулататима, али ново руководство, а то је једна група ентузијаста, решено је да врати клуб у Прву А лигу.  Надам се да ћемо у томе успети. Овакви догађаји, као што је финале купа, велики су подстицај за развој ватерпола у Зрењанину“, истакао је Бјелоглав.

Турнир почиње у суботу, 22. децембра, кад ће се састати полуфинални парови, и то Раднички и Наис, од 19.45 часова, и Партизан и Шабац, од 21.30 часова. Финална утакмица на програму је 23. децембра, од 20 сати, када ће наступити победници првог и другог полуфиналног пара.

Продаја улазница по цени од 200 динара је на благајнама Градског базена и Културног центра Зрењанина, а обезбеђен је и директан пренос на РТС-у.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести