РУКОМЕТАШ ВОЈВОДИНЕ ЛУКА РОГАН О ОДЛУЦИ ДА КАРИЈЕРУ НАСТАВИ У БУНДЕСЛИГИ: Позив који се не одбија

Рукометни клуб Војводина доминантна је сила домаћег рукомета у последњих 10 година.
1
Фото: Пред српским репрезентативцем сјајна каријера, фото: СРЛ

Партијама у прошлој и овој сезони показују да су спремни да изађу на црту најбољи тимовима Европе. Управо су такве екипе почеле да се интересују за играче који блистају у црвено–белом дресу. Пивот Србије и Војводине Лука Роган прихватио је понуду Бундеслигаша Лајпцига и од лета ће да наступи у најјачој рукометној лиги на свету.

Новосађани ће остати без важног играча, који је по доласку из матичног клуба РК Растимо, израстао у одличног пивота за кога се сада сви отимају. Од овог трансфера Воша ће добро да профитира пошто је Лајпциг пристао да за услуге 20-годишњег кружног играча плати 80 хиљада евра.

– Искрено, ово је била изузетно тешка одука, најтежа у каријери. Од мојих рукометних почетака сам сањао и тренирао како бих заиграо у Бундеслиги и то ми је олакшало одлуку. Ставио сам све добре и лоше стране на папир и пресудио да одем и одмерим се са најбољим светским играчима. Хемија у Војводини је сјајна, овде сам стасао и афирмисао се, али осећам да је време за Немачку – рекао је за „Дневник" Лука Роган.


ЛИЧНА КАРТА

Лука Роган

Година: 20

Позиција: пивот

Тежина: 94 кг

Висина: 194 цм

Број: 33

Лига Европе

10

утакмица

34

гола


Нови играч Бундеслигаша био је пре две недеље у Лајпцигу где је потписао уговор и пратио утакмицу са Ајзенахом.

– Имао сам прилику да се упознам са клубом, саиграчима и први утисак је позитиван. Важно ми је то што је у екипи Марко Мамић хрватски репрезентативац, који прича наш језик и сигуран сам да ће ми много помоћи на почетку иностране каријере. Свиђа ми се хала, као и атмосфера на утакмици. Радујем се новом професионалном изазову – јасан је Роган.

Иако има тек 20 година, Лука Роган се доказао играјући у Суперлиги Србије, као и у Евокупу и Лиги Европе. Осам голова против Силкеборга и пет против Кадетена потврда је да је Роган зрео за Бундеслигу.

– Млад сам и немам искуство играња у другој лиги. Вероватно ће ми за адаптацију бити потребно одређено време. Када је реч о играчким квалитетима и физичкој спреми, сигуран сам да могу да парирам свима. Наравно, мораћу вредно да радим, пошто су физичке предиспозиције битан фактор у већини европских лига. Будућим ривалима у Бундеслиги поручујем, спреман сам – закључио је Роган.

Вук Гвозденовић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести