УЗ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ КАРИЈЕРЕ РВАЧА ВОЈВОДИНЕ НЕМАЊЕ ПАВЛОВИЋА: На нишану ми је 11. титула

Када је, 2004. године, на наговор другара отишао на тренинг у секцијu Рвачког клуба Војводина у Буковцу, Немања Павловић није ни слутио колико ће се дуго задржати на струњачи. После две деценије и даље је у овом спорту, а за собом има мноштво освојених одличја. Између осталих, власник је и 10 сениорских титула првака Србије у грчко–римском стилу, у тешкој категорији.
с
Фото: РК Војводина

– Имао сам 13 година када сам отишао на први тренинг, на ком смо другар и ја хтели да научимо колут унапред и уназад – кроз смех је казао Немања. – Рвање ми се одмах свидело и следеће две године тренирао сам у Буковцу, а, када сам завршио основну школу, прешао сам у салу у Спенсу, као и сви други средњошколци.

Након успеха у млађим категоријама, посебан печат је овај тешкаш у конкуренцији до 130 кг, оставио у сениорској конкуренцији.

– Прву титулу првака државе освојио сам 2013. године и само сам 2015. прекинуо тај низ, због повреде. Прошле сезоне освојио сам јубиларни, десети трофеј – наставио је Павловић, који од почетка каријере ради с тренером Александром Лугоњом. 

„Загревање” за ову доминацију Немања је направио пошто је три пута заредом био трећи на државном првенству (2010. - 2012.), а шампион Србије у слободном стилу био је 2011. и 2012. године.

Фото: РК Војводина

Међу бројним титулама капитена РК Војводина, неке су, наравно, морале и да се издвоје.

– Најдраже су ми прва и последња, јер је била десета и освојио сам је у Новом Саду. За њу смо смо се посебно припремали, јер нисмо ништа препуштали случају, како нам случајно не би измакла.

Војводина се тада додатно потрудила да испрати успех свог члана, па је на светлећим рекламама уз терен било исписано Немањимо име и број 10, а после је ново злато прослављено у клупским просторијама.


Капитен за пример

Немања Павловић не планира још да заврши каријеру.

– Он је капитен Војводине, прави пример на који млађи рвачи могу да се угледају. После каријере остаће свакако у клубу у ком је већ две деценије као такмичар – рекао је Немањин тренер Александар Лугоња.


Државно првенство ове сезоне заказано је за април у Сомбору, а Павловић не намерава да се заустави.

– Потрудићу се да наставим низ и освојим једанаесту титулу. Рваћу докле год будем могао и имао воље, само да ме заобиђу повреде – додао је Немања Павловић.

Одлични Буковчанин био је и члан репрезентације Србије, почевши од кадетске, преко јуниорске, па до сениорске. На Европском првенству у Новом Саду освојио је осмо место 2017. године и од тада више се не такмичи у трикоу с државним грбом на грудима.


„Берба" у Сомбору

Немања Павловић предводио је Војводину на недавно одржаном сениорском Покрајинском првенству у Сомбору, на којем су црвено–бели освојили екипну бронзу. Очекивано, Павловић је био најбољи у категорији до 130 кг, вицешампион Војводине постао је Симо Зељковић (55 кг), а бронзе су се нашле око врата Немање Дулића (67 кг), Милоша Орлића (87 кг) и Марка Игњатовића (87 кг).

Фото: РК Војводина


К. Бугарски 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести