Живан Пешић: Ради се добро, биће резултата

Живан Пешић је квалитетно појачање рукометног шампиона Војводине. Момак из Бачке Паланке, који је каријеру почео у Синтелону, има огромно искуство,

са само 17 година отишао је у мађарског рукометног великана Веспрем. Прве две године играо је за другу екипу, а остало време у првој постави. Потом је годину и по провео у Пивоварни Лашко из Цеља, а у Партизану је био само неколико месеци и обрео се у Војводини. Повремени је репрезентативац.

- У Партизан сам дошао да бих се вратио у форму после повреде. Сада сам потписао за актуелног шампиона уговор од годину дана, а потом одлазим у немачког бундеслигаша Хановер, коме сам верност потписао на две године. С Вошом сам почео и припреме од 1. августа. Најважније је да сам се прилагодио екипи, али и да сам близу куће, још ми преостаје више уигравања и биће све како треба када почне такмичарски део – каже Пешић.

Питали смо тренутно најбољег српског пивота зашто се одлучио да баш у Војводини проведе време до одласка у Хановер?
- Искрено, једино је овај клуб прихватио да потпишем једногодишњи уговор и убеђен сам да ће наша сарадња бити на заиста високом нивоу. Не кажем ово без покрића, јер црвено - бели имају добар тим, одличног шефа струке Божу Рудића и добро се ради на тренинзима. За сада сам више него задовољан.

Колико може ова екипа Војводине у којој је неколико новајлија и момчића из јуниорског састава?
- Тврдим да је садашњи састав бољи него онај из протекле сезоне. Ако се неко не слаже с овом констатацијом, показаћемо колико вредимо у такмичарском делу. У Суперлиги, која ће у овој сезони бити квалитетнија него у протеклој, Црвена звезда најављује поход на титулу и појачава се. Међутим, видеће се ко колико вреди у међусобном дуелу - истакао је Пешић.

М. Павловић

Двомеч у Луксембургу

Рукометаши Војводине данас путују на двомеч у Луксембург, где ће делити мегдан с тамошњим клубом Каерјенгом, у суботу и недељу.
- Ни моји саиграчи, ни ја не познајемо довољно Луксембуржане, али спремали смо се за те дуеле и уигравали зоне 6 - 0 и 5 - 1. Гледали смо их на видео снимку. Они су онижи и веома брзи и зону померају на 3- 3, 4 - 2. Међутим, убеђен сам да ћемо проћи у други круг такмичења - оптимиста је Пешић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести